Június végén érkezik a Louie

Az ismert stand-up komikus Louis C. K. pár évvel ezelőtt már próbálkozott saját sorozattal, az HBO azonban az első évad után elkaszálta a Lucky Louie-t. A sitcom korrekt számokat hozott, így ezúttal nem a nézettség volt a ludas, sokkal inkább a gyenge kritikai visszhang, mely az HBO esetében legalább annyira fontos, mint a ratingek. A szakmai értékelésekből, legalábbis ebben az esetben nem kell messzemenő következtetéseket levonni, Louis C. K. egyedi, szarkasztikus humora a nézőket és az újságírókat egyaránt megosztja.

A nevében szereplő C. K. egyébként a Szekely vezeteknév 'rövidítése', ebből adódóan nem meglepő, hogy felmenői között magyarokat is találunk. Idén újabb lehetőséget kapott, ezúttal az FX színeiben indul, a szerencsés előtagot lehagyva Louie címen (a címbéli hasonlóság ellenére nem folytatásról van szó). A komikus önmagát alakítja a sorozatban, melyet íróként, rendezőként, sőt még vágóként is jegyez.

Az FX a nagyszerű drámák mellett mostanra már igen erős felhozatallal rendelkezik komédiák terén is: a Louie a negyedik lesz a sorban, a tavaly indult és a második évadot zsebben tudó The League, a televíziózás jelenlegi jelenlegi legjobb animációs sorozata az Archer (berendelve a második évad), valamint a már az ötödik évadán is túllépő, veterán It's Always Sunny in Philadelphia mellett.

A 13 részes első évad június 29-én, a Rescue Me hatodik évadával párban indul, között olyan vendégszereplőkkel, mint Ricky Gervais, Pamela Adlon és Bobby Cannavale. Nézzük most néhány kedvcsináló előzetest, a tovább után még három promó vár ránk.

Címkék: louie