True Blood: a harmadik felvonás nyitányáról

Az HBO megadta a módját, egy nagyszabású és ami ennél is fontosabb kifejezetten kreatív reklámkampánnyal vezette fel a True Blood harmadik évadát, melynek meg is lett az eredménye - egyaránt kiváló 5.09 milliós össznézettség és 2.9-es rating a 18-49-es korosztályban. A kérdés csupán az, hogy vajon a minőség is hozta-e a második évados szintet, amelyre viszont már spoilerek kíséretében a kép alatt keresek választ.

Alan Ball úgy gondolta folytassuk pontoson onnan, ahol tavaly abbahagytuk, mely egyébként teljesen indokolt lépes, hiszen számos történetszálat felvezettek a fináléban, így most a feladat ezek kibontása volt. Ennek persze az a hátulütője, hogy az iramot olykor kapkodónak éreztem és néhány jelenet esetében a kevesebb több lett volna. Persze hozzá kell tenni, hogy amennyiben a második évadhoz hasonlóan végig tudnak menni a megkezdett úton és idővel összeérnek a szálak, mindez bocsánatos bűnnek fog tűnni.

Sookie kétségbeesett kiáltozásával kezdünk, és sajnos az Anna Paquin által alakított karakter későbbi interakcióit követően ismételten meg kellett állapítanom, hogy egy sok esetben irritáló, antipatikus szereplővel van dolgunk. Bill eltűnését követően saját kis nyomozásba kezd, melyben fiatal vámpírunk, Jessica is a segítségére van. Utóbbi egyébként a tavalyi évad egyik kellemes meglepetésének bizonyult, ráadásul bőven van még potenciál a karakterben.

A rész végi, a szokásoknak megfelelően húzós cliffhanger ezúttal Bill nevéhez fűződött és úgy tűnik, hogy idén nagy szerepet kapnak majd a vérfarkasok, ezzel tovább növelve a sorozatban feltűnt természetfeletti lények számát. A sorozat igazi erejét azonban továbbra sem Sookie és Bill adja, hanem a kvázi mellékszereplők, akik számára ezúttal is sikerült érdekes történetszálakat írni. Eric a vámpírvér árusítása kapcsán kerül kissé kényelmetlen helyzetbe, melynek köszönhetően régi jó ismerősünk Zeljko Ivanek, Evan Rachel Wood társaságában ismét tiszteletét tehette a sorozatban.

Eric-hez kapcsolódóan érdemes megjegyezni, hogy öntudatos teremtménye Pam idén jóval többször lesz látható, a sokat eláruló mimikája, valamint csípős megjegyzései miatt pedig mi ezt örömmel fogadjuk. Jason és Andy tavaly remek párost alkottak és ugyan idén más az apropó, de Ball-ék helyesen ráéreztek arra, hogy ezt a kissé infantilis kettőst együtt kell tartani. Sam a családi gyökereit ment el felkutatni, mely közben a kissé bizarra sikerült álmával is megismerkedhettünk... Egyedül Tara sztorija kapcsán vannak aggályaim és egyelőre azt sem látom, hogy milyen lépéssel tudnának ebből kikecmeregni az írók.

Ugyan még nem pörög a tavalyi fordulatszámon, de mindezzel együtt a harmadik évad kezdése korrekt volt, valamint szintén nem elhanyagolható tényező, hogy a felvázolt lehetőségek is ígéretesnek tűnnek.

Értékelés:

Címkék: true blood