TCA tour 2010 (nyár) - Showtime és CW

Túl vagyunk a TCA-tour második napján, csütörtök délelőtt (helyi idő szerint) a Showtime képviselői léptek fel - a fizetős kábelcsatorna a szokásoknak megfelelően az első héten az országosok között kap helyet, míg a délutáni programban a CW következett.


Laura Linney és Oliver Platt
- The Big C

Showtime

  • Bevezetésképpen a csatorna két, jövő év januárjában bemutatkozó újonc sorozatából láthattak részleteket az újságírók. Az angol eredeti alapján készülő Shameless többek között William H. Macy-vel és Emmy Rossum-mal a beszámolók alapján kifejezetten ígéretesnek tűnik, a dramedy-ről anno a berendelés kapcsán bővebben is szót ejtettem. A Jeremy Irons főszereplésével készült, részben nálunk forgatott The Borgias vegyes reakciókat váltott ki, legtöbben azt rótták fel neki, hogy túlságosan is hasonlít elődjéhez, a Tudors-hoz.

  • A következő napirendi pont Laura Linney sorozatához az augusztus 16-án debütáló The Big C-hez kapcsolódik, melynek pilotját már most, a Showtime honlapján meg lehet tekinteni. A kritikusok többsége jónak, de azért közel sem kiemelkedőnek értékelte a rákkkal küzdő családanya történetét, Linney-t alakításáról viszont szinte mindenki ódákat zengett. A sorozat évadai egy-egy évszakhoz fognak kötődni, nyár, ősz, majd a harmadik évadban a tél lesz a soron.


Michael C Hall, Jennifer Carpenter és C.S. Lee - Dexter
 

  • A The Big C dramedy, így a drámai pillanatokat gyakran egészítik ki humoros jelenetek. Ennek kapcsán az egyik újságíró arról érdeklődött, hogy az embereket vajon nem fogja-e zavarni, hogy a komédia oldaláról közelítik meg ezt a komoly témakört. Az egyik producer a MASH-t hozta fel példának, mely a háború kapcsán játszotta el ugyanezt. Egy vendégszerep erejéig a Linney-vel jó barátságot ápoló Liam Neeson is feltűnik majd a sorozatban.
  • A Dexter ötödik évadával kapcsolatban az új showrunner Chip Johannessen azt nyilatkozta, hogy Lithgow-t és az általa alakított Arthur Mitchell-t nem tudnák felülmúlni, így ezúttal Dex-nek nem lesz egész szezonon átívelő sorozatgyilkos ellenfele. Dexter vezeklésének lehetünk majd szemtanúi, mely természetesen az ő esetében teljesen más formát ölt, mint egy átlagos ember esetében. Néhány korábbi casting hír: Julia Stiles-t, Johnny Lee Miller-t és Peter Weller-t is láthatjuk idén. Végül egy Michael C. Hall idézet, feleségére Jennifer Carpenter-re utalva: "From our perspective, we met at work...and it's nice to be on the same schedule."


Matt LeBlanc és Tamsin Greig - Episodes

  • Végül Matt LeBlanc jaunárban debütáló sitcomja az Episodes került sorra. A sorozatban önmagát alakítja majd, de azért a helyzet közel sem ilyen egyszerű: "Nem igazán én vagyok. Ez egy karakter, amit Jeff és David /a készítők keresztnevei/ írtak és az én nevemet viseli. Van néhány hasonlóság közöttünk, de az esetek többségében ez egy fikciós karakter. Arra a kérdésre pedig, hogy miként sikerült megszereznie a főszerepet viccesen a következőt válaszolta: Schwimmer nemet mondott, ahogy Perry, majd Lisa is.

CW

  • Az országos csatornák elnökei között Dawn Ostroff a CW fejese van a leghosszabb ideje hivatalban - a UPN és CW-s időszakot együtt számolva ez kilenc évet jelent. Az már más lapra tartozik, hogy ez a közel egy évtized mennyire volt sikeres...


Shane West és Maggie Q - Nikita

  • A csatorna továbbra sem gondolkodik sitcomok készítésében. Ostroff szerint kreatív szempontból a tavalyi volt a Supernatural legerősebb évada. A csatorna nem úgy gondol a mostanira, mint utolsó fejezetre, egy hetedik szezonra is látnak esélyt.
  • A Smallville kapcsán ismételten szóba került Michael Rosenbaum esetleges visszatérése, de Dawn egyelőre semmi biztosat nem tudott mondani. A Comic Con után itt is megerősítést nyert, hogy a 10. évadban Darkseid lesz Clark fő ellensége. A CW a Smallville befejezését követően egy újabb DC-s képregény adaptációt készítene, de még nincsenek konkrétumok.


Kevin Murphy executive producer, Ashley Tisdale és Aly Michalka színésznők, Tom Welling executive producer - Hellcats

  • Ostroff a Nikita kapcsán dicsérte az erős forgatókönyvet, Danny Cannon rendezői munkáját, valamint emellett még McG produceri tevékenységét emelte ki. Elmondása szerint mindenképp szerettek volna egy női főszereplővel bíró akciósorozatot. A Hellcats-ben elmondása szerint eleinte nem igazán bíztak, aztán a pilot láttán nagyot fordult a világ és végül a Nikita mellett a másik idei újoncuk lett.