Az HBO megvált a Tilda készítőjétől

Könnyen elképzelhető, hogy a színfalak mögötti csatározások miatt az HBO kénytelen lesz lemondani a Tilda című pilotról. Ez különösen annak fényében szomorú, hogy egy rendkívül ígéretes sorozattervről van szó, a befolyásos hollywoodi bloggerről szóló történet sok insider (bennfentes) témára adna lehetőséget, ráadásul a szereposztás is parádés, többek között Diane Keaton, Ellen Page, Jason Patric, Wes Bentley és Sanaa Lathan is szerepet vállalt a produkcióban.

A problémát elsősorban a showrunner Cynthia Mort és a producer Bill Condon (Chicago, Dreamgirls) kapcsolata okozta, utóbbi egyébként a pilot rendezését is elvállalta. Ausiello információja szerint már a pilot forgatásának első napjától komoly feszültség alakult ki között, ráadásul Mort a főszereplő Diane Keaton-nel szintén összerúgta a port. Természetesen ez a munkamorálra is komoly kihatással volt, ilyen körülmények között pedig nem lehet minőségi produktummal előállni. Az HBO-nál akkor telt be a pohár, amikor Mort egy e-mailben fejezte ki csalódottságát a gyártó stúdiónak.

Az üzenetben főként Condon és Keaton szakmai hozzáértését kérdőjelezte meg, valamint kijelentette, hogy a sorozat bukásra van ítélve. Ezt követően nem ért senkit meglepetésként, hogy az HBO, mely már a levél megírása előtt lépéseket tett az eltávolítására, kirúgta Mort-ot. Úgy tűnik nincs szerencséjük, hiszen az egy évadot megélt Tell Me You Love Me kapcsán is problémák voltak vele ... A csatorna mindenesetre nem adja fel, ideiglenesen Condon felügyeli a munkálatokat és közben egy új showrunner keresésébe is belefogtak.

Az egykor biztos befutónak tűnő Tilda most nehéz helyzetbe került, az alkotók közötti kreatív nézeteltérések már alapban rossz ómennek számítanak, ráadásul ez most nyilvánosságra is került... Ironikus, hogy Keaton karakterét Nikki Finke, a Deadline Hollywood blog alapítója/írója ihlette, a Tilda színfalak mögötti csatározásának története pedig pont az ő oldalára, a Deadline.com-ra illene.

Címkék: tilda