Chuck - a negyedik évadba léptünk

Kiváló évadot zárt tavaly a Chuck, talán csak az évadzáró lógott ki a sorból, túl sok mindent szerettek volna belepakolni és a cliffhanger sem nyerte el a tetszésemet. Emiatt kissé aggódva vártam az negyedik etap nyitóepizódját, és sajnos azt kell mondanom, hogy a félelmeim ha csak részben is, de beigazolódtak. A kép után már spoilerek társaságában folytatom.

A történet onnan veszi fel a fonalat, ahol tavaly abbahagytuk, Chuck megtudja, hogy a fater mellett anyuka is kém volt és természetesen nincs más választása, mint megkeresni őt. Morgan-nel szövetkezve a fél világot bejárják miatta, de mindezt természetesen titokban, Ellie nyomására ugyanis Chuck felhagyott a kémélettel. Közben Sarah és Casey a saját ügyükön dolgoznak, mely aztán mindannyiunk nagy meglepetésére összefonódik Chuck küldetésével. Mindeközben meglátogatjuk az új, CIA bázisnak kialakított Buy More-t, valamint megismerkedünk a távolsági kapcsolat nehézségeivel és a sexting fogalmával is.

Nézzük először a pozitívumokat: megkaptuk a szokásos humoradagunkat és szerencsére a karaktereink ugyanannyira szerethetők, mint az elmúlt években. Chuck és Sarah kapcsolatának természetesen újabb próbát kellett kiállnia, de ez várható volt, a Schwartz-Fedak kettős tisztában van azzal, hogy néha meg kell kavarni az állóvizet. Morgan minden egyes jelenete aranyat ért, míg Casey ezúttal is számos remek egysorossal állt elő.

Sarah: Have you ever been in a long distance relationship?
Casey: No. I either leave or they die.

Casey: Now we employ the best commie rifle ever invented - Comrade AK-47.

A Jeff-Lester kettős nem szerepelt az évadnyitóban, mint ahogy awesome sem, csupán Ellie ugrott be az epizód végén egy rövid jelenet erejéig. A neves vendégszereplők könnyen feledtették a hiányukat, Olivia Munn, Dolph Lundgren és Linda Hamilton is tiszteletét tette, utóbbi Chuck anyukáját alakítja majd több részen keresztül. A casting ugyan elsőrangúnak mondható, a hozzá kapcsolódó történetszál azonban kevésbé. A tavalyi cliffhanger idején is erőltetettnek éreztem, és ez most sem változott, ráadásul a mostani epizód végkifejlete szintén hagyott kívánnivalót maga után.

Ez vonatkozik az anyuka szökésére, másrészt Chuck és Ellie beszélgetésére, ahol az írók immáron sokadszor 'a mások érdekében titkolóznunk kell kártyát húzták elő', melyet már hiteltelennek éreztem. Az évadnyitó tehét bővelkedett jó és rossz pillanatokban egyaránt, a hibák ellenére összességében korrekt részt láthattunk , csak éppen a Chuck esetében ennél azért többet várunk. Végezetül a nézettségről röviden: sajnos nem alakult valami fényesen, hétfőn 5.7 millió néző követte nyomon az epizódot, demóban pedig 2.0-ás ratinget ért el. Nincs túl jó helyzetben a sorozat, az elmúlt évekhez hasonlóan izgulni kell majd a berendelésért.

Értékelés:

Címkék: chuck