A Showtime januári kínálata

A Showtime-nál úgy gondolták, ha már úgy is egy napon (január 9.) van három sorozatuk bemutatója, akkor adja magát egy közös promó készítése. Az elhatározást tett követte, így az egy perces előzetesben a negyedik évadába lépő Californication-ből és két újoncból - Shameless és Episodes láthatunk új jeleneteket. Duchovny sorozatát nem kell bemutatni, utóbbi kettőről viszont, azzal együtt, hogy a berendelés kapcsán már szót ejtettem róluk, adnék egy rövid leírást.
 
A brit eredeti alapján készülő Shameless Chicago-ban játszódik és a diszfunkcionális Gallagher család mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Az egy órás dramedy showrunnere a veterán John Wells (ER, The West Wing, Southland) lesz, de az angol széria készítője, Paul Abbott (Shameless UK, State of Play) szintén részt vesz a munkálatokban. A színészgárdából a kiváló karakterszínész William H. Macy-t (Fargo, Magnolia), valamint Emmy Rossum-ot (Holnapután, Az Operaház Fantomja) kell kiemelni, de többet között feltűnik még Justin Chatwin és Cameron Monaghan is. Allison Janney visszatérő szereplő lett volna, de a Matthew Perry-val forgatott Mr. Sunshine miatt végül vissza kellett mondani a Shameless-ben való részvételt.
 

Az Episodes című sitcomban Matt LeBlanc önmagát alakítja, illetve a színész megfogalmazása szerint szerint a karakter ugyan az ő nevét viseli, de azért sok esetben rá nem jellemző, úgymond fikciós jellemvonásokkal ruházták fel. A készítők között David Crane (Friends, The Class) és Jeffrey Klarik (The Class, Mad About You) nevét találjuk meg, LeBlanc mellett pedig Stephen Mangan és Tamsin Greig lesz a két főszereplő.