Chuck - jó irányba halad a negyedik évad

Az évadnyitó ugyan kisebb csalódást okozott, de a felemás kezdést követően egyre jobban belelendült a sorozat, az eheti Chuck Versus the First Fight pedig a negyedik etap legjobb epizódját hozta. Minden benne volt, amiért a Chuck-ot kedveljük, többek között emlékezetes egysorosak, popkulturális utalások, karakterek közötti remek összhang és jól időzített csavarok jellemezték az epizódot. Az évad egyik fő történetszála kapcsán - Chuck kutatása az édesanyja után - az elején még voltak fenntartásaim, de az írók azóta jó irányba vitték el a sztorit.

 

Az utóbbi években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy a Schwartz-Fedak kettős neves mellékszereplőket szerződtet le a sorozathoz, a negyedik évadban azonban még rátettek egy lapáttal, az eddigiek során Olivia Munn, Dolph Lundgren, Lou Ferrigno, Stacy Keibler, Steve Austin, Nicole Richie, Eric Roberts, Armand Assante, Tia Texada és visszatérőként Linda Hamilton tűnt fel. Egy valakit kihagytam a sorból, az egykor James Bond-ot is alakító Timothy Dalton-ról van szó, aki a legemlékezetesebb vendégsztárnak bizonyult.

It reminds me of that great episode of Alias.
I loved that show.

Az állandó szereplők kapcsán szintén pozitívumokról tudok beszámolni, az írók jól kezelik a Chuck-Sarah kapcsolatot, Awesome és Ellie pedig, főként az évad elejéhez képest egyre több játékidőt kap. Casey tavaly találkozott először a lányával, szerencsére idén is láthatjuk Alex-et, rajta kívül még a Morgan-nel való közös jeleneteket kell kiemelni. A 4x05-es Casey-centrikus epizód egyébként ismételten bizonyította, hogy egy-egy rész erejéig a mellékszereplők is képesek elvinni a hátukon a sorozatot. Big Mike visszatérésének kifejezetten örülök, a két idióta, vagyis Jeff és Lester viszont egyre erőltetettebbé válik.

A nézettség nem sokat változott tavaly óta, de az NBC jelenlegi helyzetében korrektnek mondható a 18-49-es korosztályban elért 2.0-ás rating, ezt bizonyítja a teljes évados, majd még + 2 résszel megtoldott (összesen 24 részes) berendelés. Amennyiben képes lesz tartani a mostani nézettségét, jó esély mutatkozik az ötödik évadra. A tovább mögött egy kis meglepetés lapul: néhány Joshua Gomez által készített forgatási képet lehet megtekinteni, Morgan megformálója egy kis szkanderra hívta ki a színésztársait. Az eredmény egy pillanatra sem lehetett kérdéses, Joshua képekhez írt megjegyzéseit is érdemes elolvasni.


"Guess how this turned out! That's right MarkChrLawrence.....I took you Over the Top!"


"Next victim.. zacharylevi It was an epic battle"


"Another one down. But something tells me adambaldwin wasn't really trying..."


"Oh come on YvonneStrahovski I Toooooooootally let you win..."


"Okay this wasn't even close. ...And now if you'll excuse me, I have to ice my whole body..."


"OK you gotta be $?&%! kidding me!!! I quit."

Címkék: chuck