Február 7-én érkezik a The Chicago Code

Rendkívül gyenge eddig a 2010/11-es idény országos újoncfelhozatala, az öt csatorna közül egyedül a Fox kínálatát lehet dicsérni. A minőség persze nem jár együtt komoly nézettséggel, a Lone Star két rész után kaszát kapott és hamarosan ez lesz a sorsa Mitchell Hurwitz sitcomjának, a Running Wilde-nak is, egyedül a Raising Hope állja a sarat tőlük. Midseason-ben még két sitcom várható a Fox-tól, de a fő attrakció a Shawn Ryan-től érkező (The Shield, The Unit, Terriers) The Chicago Code lehet majd, melynek pilotja a Lone Star mellett a legjobb kritikákat (az országosok között természetesen) kapta idén.

Az egykor Ride-Along címre hallgató sorozatban Ryan Chicago utcáira kalauzol el minket, ahol a helyi rendőrség munkáját követhetjük nyomon, többek között az öntörvényű Jarek Wysocki (Jason Clarke) szemén keresztül. Azt már most ki lehet jelenteni, hogy a The Chicago Code jelentősen elüt majd az országos csatornák jelenlegi zsarus szériáitól és amennyiben szabad kezet kapnak a készítők, akkor komoly potenciál lehet benne a későbbiekben is. A főbb szerepekben Jason Clarke (Brotherhood), Jennifer Beals (Flashdance) Matt Lauria (Friday Night Lights), Billy Lush (Generation Kill, The Black Donnellys) és Delroy Lindo (Kidnapped) lesz látható.

A Fox a mai napon hirdette ki a sorozat premierdátumát, február 7-én hétfőn, a House utáni 9 órás spot-ban fog debütálni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Super Bowl-t követő napon kerül adásba, a csatornától kiszivárgott hírek szerint erős reklámkampányra kell számítani a nagydöntő szünetei alatt. A premier sajnos még messze van, addig is nézzük meg a Fox által kiadott új előzetest: