Californication: a negyedik évad kezdéséről

A szokásoknak megfelelően a premier előtt kiszivárgott a Californication friss évadának első két epizódja, melynél természetesen át kell gondolni azt is, hogy amennyiben valaki megnézi őket, a folytatást csak január 23-án láthatja. Tavaly hullámzó teljesítményt nyújtott a sorozat, ugyan volt néhány emlékezetes epizódunk, de emellett legalább ugyanennyi klisével, valamint üres frázisokkal teletömött (majd) fél órát kaptunk. Mindenesetre a finálé kifejezetten jól sikerült, így végül úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt Hank Moody-nak és belevágok a negyedik etapba. A kép után már spoilerek társaságában folyatom.

A Hank-Karen kapcsolatot már a kezdetektől a se veled, se nélküled szituáció jellemezte, ebből a Mia-ügy kirobbanása miatt most valószínűleg egy jó ideig csak az utóbbi lesz igaz. Karen nem képes megbocsájtani Hank-nek és mivel az ügy komoly publicitást kapott, Becca is szenved miatta. Utóbbi egyébként továbbra is rendkívül antipatikus számomra, a második részben látott apa-lánya jelenetek szerencsére ennek ellenére jól működtek.

Hank magánélete tehát ismételten romokban, melyen a közelgő bírósági tárgyalása csak tovább ront. A karrierje ezzel szemben feléledni látszik, hiszen most már kiderült, hogy ő a 'Fucking and Punching' igazi szerzője, és nem sokára megérkezik az újabb felkérés is, a filmváltozat forgatókönyvének megírása. Hank-et persze ez nem hatja meg, tovább folytatja önpusztító életét, melyre a pontot a második részben látott levélírás, pontosabban az az alatt beszedett gyógyszerek teszik fel.

Végre sikerült egy kicsit felfrissíteni a sorozatot, mely nagyrészt a behozott új történetszálaknak, valamint a mellékszereplőknek köszönhető. A különböző korosztályt képviselő, de egyformán dekoratív hölgyemény, az ügyvédnőt alakító Carla Gugino, illetve a fiatal filmsztár szerepében feltűnő Addison Timlin karaktereiben bőven van lehetőség. Rajtuk kívül még az egoista filmsztár szerepét magára öltő Rob Lowe-t kell kiemelni. Összességében korrekt kezdést láthattunk, negatívumként pedig azt kell megemlíteni, hogy a hatásvadász jelző még mindig igaz a Californication-re, nem egy esetben érezhettük a prémium kábelcsatorna lévén mi ezt is megtehetjük hozzáállást.

Értékelés:

Címkék: californication