TCA tour 2011 (tél) - AMC, TNT és A&E

A héten kezdetét vette a téli TCA tour, vagyis az amerikai kritikusok számára tartott rendezvénysorozat. Az évente kétszer megrendezésre kerülő eseményen a kábel és az országos csatornák vezetői számolnak be a jövőbeli terveikről, majd ezt követően showrunnerek, producerek, valamint színészek társaságban válaszolnak az újságírók kérdéseire. A korábbi évekhez hasonlóan a turné idén is kiemelt figyelmet kap a blogon, kezdésként az AMC, a TNT és az A&E paneljairól számolok be.

AMC

A Mad Men mindenképp visszatér a képernyőre - nyugtatta meg a jelenlévő újságírókat Joel Stillerman társelnök. A gyártó Lionsgate TV, a készítő Matthew Weiner és az AMC már hónapok óta tárgyal egymással, ugyan egyelőre nem jutottak dűlőre, de a csatorna biztosra veszi a megállapodást. A kezdési időpontra vonatkozó kérdésre természetesen még nem tudtak választ adni. A felek közötti tárgyalások egyébként a TCA alatt is folyamatosan zajlanak, Charlie Collier társelnök a panel befejezését követően sietve hagyta el a szállodát, egyből a Weiner-rel és a gyártóval történő megbeszélésre indult.


(Veena Sud, Bill Campbell, Mireille Enos - The Killing)

Premier időpontok: a csatorna vezetői megerősítették a néhány hónappal korábbi hírt, miszerint a Breaking Bad negyedik évadja nyáron kerül adásba. A forgatás jövő hét csütörtökön keződik Albuquerque-ben. A The Walking Dead második évadja Halloween, vagyis október 31. környékén várható. A pár héttel ezelőtt berendelt Hell on Wheels című westernre ezúttal nem tértek ki, minden bizonnyal a nyári TCA turné során szót ejtenek róla. A legközelebbi premierjük a dán minisorozaton alapuló The Killing lesz, a Veena Sud által készített bűnügyi drámát április 3-án mutatják be.

TNT

A TNT-nél három sorozat kapott külön panelt. A júniusban bemutatandó Falling Skies-ról Darryl Frank, a DreamWorks TV munkatársa, egyben a sorozat egyik producere a következőt nyilatkozta: "Ez egy kettős franchise. Részben családi sorozatról van szó, a sci-fi elemek mellet nagy hangsúlyt helyeztünk a karakterekre is." A főszereplő Noah Wyle elmondása szerint élete legmegterhelőbb forgatásán van túl, majd viccesen hozzátette, hogy részben azért vállalta a sorozatban való szereplést, mert hősként szeretett volna feltűnni a nyolc éves fia előtt. A másik ok pedig az, hogy jó szórakozás automata fegyverekkel űrlényeket üldözni...

Szintén júniusban debütál a Mark-Paul Gosselaar és Breckin Meyer főszereplésével készült Franklin & Bash. Érdemes megjegyezni, hogy mellékszereplőként Malcolm McDowell-t is láthatjuk majd. Érdekes életútja volt a sorozatnak, hiszen a projektet a TBS-nél készítették elő, majd átkerült a testvércsatorna TNT-hez, ahol berendelték a 10 részes első évadot. Jogi sorozatról van szó, melyben nagy szerepet szánnak a humornak.

A Men of a Certain Age nézettsége sajnos nem a várakozások szerint alakul, a TNT elnöke Michael Wright bizalmát azonban továbbra is élvezi a sorozat. "Ahogy azt előzetesen elterveztük, jövő héten lemegy a sorozat első fele, a következő hat epizódot pedig nyáron adjuk le. Nem is lehetnénk boldogabbak a sorozattal kapcsolatban. A TNT-nél különböző szempontok alapján viszgáljuk a műsorainkat. Természetesen a minél nagyobb nézettség elérése a fő célunk, de fontosnak tartjuk a kritikusi visszajelzéseket is. Ez a sorozat több szempontból is remekül működik nálunk."

A&E


(Jimmi Simpson, Serinda Swan, Laz Alonso - Breakout Kings)

Röviden essen még szó az A&E csatorna paneljáról. Az eddig elsősorban realityjeiről ismert adó tavaly kóstolt bele a saját gyártású sorozatok világába. A The Glades kifejezetten jó nézettséget ért el és most hamarosan érkezik az újabb széria. A Breakout Kings pilotját tavaly a Fox rendelte be, de a kezdeti jó visszhang ellenére nem kértek belőle. Az A&E viszont lecsapott a lehetőségre és berendelte a 13 részes első évadot. Matt Olmstead és Nick Santora (Prison Break) alkotásában ex-szökevények az igazságszolgáltatás másik oldalán találják magukat és US marsallok munkáját segítik. A premierre március 13-án kerül sor.