Luke Pasqualino játszhatja el a fiatal Adama-t

A Syfy tavaly októberben adott zöld utat a BSG spinoff Blood & Chrome pilotjának, melyben a fiatal William "Husker" Adama első cylon háború idején átélt megpróbáltatásait követhetjük nyomon. Michael Taylor forgatókönyve már egy ideje kész van, a szereposztásról viszont eddig nem sok információ látott napvilágot. A legnagyobb érdeklődésre számon tartó kérdés az volt, hogy ki játszhatja el a fiatal Adama-t. Természetesen szóba került a a Razor-ban látott Nico Cortez neve is, a Syfy döntése azonban Luke Pasqualino-ra esett.

A 21 éves brit színész a Skins második generációjából lehet ismerős, sajnos a két évad során jóindulattal is csak közepes színészi játékkal tudott előrukkolni. Mindenesetre a pesszimizmusunkat félretéve bízzunk abban, hogy a Blood & Chrome-ban kellemes meglepetést okoz majd. Nem csak Husker megszemélyesítőjéről hullott le a lepel, a csatorna döntése alapján Adama felettesét, Coker-t, Ben Cotton (Hellcats, Harper's Island) fogja alakítani. A backdoor pilot bemutatójáról egyelőre nincs pontos információnk, a Syfy nagy valószínűséggel az idei év végén, vagy 2012 elején fogja levetíteni. A karakterleírásokat (Adama és Coker) a tovább után lehet megtekinteni.

Pasqualino will star as the young, talented fighter pilot William Adama, a recent Academy graduate who finds himself assigned to the newest Battlestar in the Colonial fleet: the Galactica. Full of ambition and in pursuit of the intense action that the Cylon war promises, Adama quickly finds himself at odds with Coker (Cotton), the battle-weary officer to whom he reports. With 45 days left in his tour of duty, Coker desires an end to battle just as much as Adama craves the start of it. Though they clash at first, the two men forge an unlikely bond when a routine mission turns dangerous and becomes a pivotal one for the desperate fleet.