A TNT berendelte a Southland negyedik évadját

2009 októberében az NBC bejelenti, hogy két héttel a második évad premierje előtt elkaszálja a Southland-et, mindezt úgy, hogy hat részt már leforgattak a szezonból... Eltelik másfél év, 2011 márciusában a TNT hivatalos sajtóközleményben tudatja velünk, hogy berendelte a Southland negyedik évadját. A fenti mondatok pontosan rávilágítanak arra, hogy nem mindennapi történettel van dolgunk, nagyon kevés sorozatnak adatott meg, hogy visszatérjen a 'halálból'. A pávás adó egész szakmát meglepő (főként a kasza módja miatt) döntése után a TNT lehetőséget látott a Los Angeles-i járőrök és nyomozók munkáját hitelesen bemutató szériában és először az ismétléseket, majd a már leforgatott második évadot tűzte műsorára.

Ez együttesen 13 részt jelentett és ekkor kérdés volt, hogy a kábelcsatorna bevállalja-e majd a harmadik évadot. A válasz, még ha ezért költségcsökkentést is kellett végrehajtani, igen volt. A tíz epizódból álló harmadik felvonás az eddigi legjobbnak tekinthető, köszönhetően annak, hogy az írók rendkívül erős érzelmi töltettel bíró történetszálakkal operáltak, emellett pedig nagyot léptek előre a karakterizációban, míg a korábban említett realista ábrázolásmód továbbra is jelen volt. A nézettség valamivel a legutóbbi szezon átlaga fölött volt és ha ehhez hozzávesszük a kritikusok elismerő bólogatásait, akkor nem meglepő a negyedik évad berendelése.

A Southland megújításával egy időben jelentette be a TNT, hogy egy új sorozatra, az Eric McCormack főszereplésű Perception-ra is berendelést adnak. McCormack Dr. Geoffrey Pierce-t, a kissé bizarr tudóst alakítja, aki bonyolult esetek felgöngyölítésében segít az FBI-nak. A további szerepekben Rachael Leigh Cook, Arjay Smith és Kelly Rowan fognak feltűnni.

Címkék: southland