Berendelt a Showtime: Homeland és House of Lies

Papírforma döntés született, már anno a pilotok berendelésekor tudni lehetett, hogy az egyaránt kiváló szereposztással bíró Homeland-et és a House of Lies-t jó eséllyel bekéri majd sorozatnak a prémium csatorna. Ez a tegnapi nap során realizálódott, mindkét szériából 12 rész kért be a David Nevins személyében új elnökkel (tavaly júniusban váltotta az NBC-hez igazoló Robert Greenblatt-et) bíró Showtime. Nézzük meg most egy kicsit közelebbről a két újoncot:

  • House of Lies: a fél órás komédia Martin Kihn, 'House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Tell You the Time' című könyvén alapul. A történet középpontjában az önutálattal küzdő Marty áll, aki egy tanácsadó cég rendkívül sikeres, de ezzel együtt a céljai eléréséért mindent felhasználó alkalmazottja. A pilotot Stephen Hopkins (Californication, 24) rendezte, a showrunner a Dirt-ért felelős Matthew Carnahan lesz. A sorozat kiváló szereposztással rendelkezik, az Oscar-jelölt Don Cheadle alakítja Marty-t, csapatának tagjai a kis képernyőre visszatérő Kristen Bell, valamint Ben Schwartz és Josh Lawson lesznek.

  • Homeland: az izraeli formátum alapján készülő Homeland-ben egy Iraki fogságból kiszabaduló amerikai katonával ismerkedhetünk meg, akit hazatérése után az egész ország ünnepel. Egy CIA ügynök azonban meg van győződve arról, hogy a hősünk valójában egy terrorista szervezetnek dolgozik. A pilot rendezőjeként Ben Affleck neve is felmerült, végül azonban Michael Cuesta (Dexter, Six Feet Under) vezényelte le a kezdő epizódot. Íróként pedig többek között az a Howard Gordon (24, The Inside) működik közre, aki ezzel egy időben az NBC-re készülő REM pilot munkálatait  - Kyle Killen-nel közösen - is felügyeli. A főbb szerepekben a CIA ügynököt játszó Claire Danes, a hazatérő katonát megformáló Damian Lewis, valamint Mandy Patinkin lesz látható.