Az HBO zöld utat adott a Veep-nek

Az HBO-ra a jelek szerint kedvező benyomást tett a Veep pilotja, a csatorna ugyanis a mai nap sorozatberendelést adott a Julia Louis-Dreyfus főszereplésével készült komédiára. Örömmel fogadtam a hírt, főként a sorozat készítője Armando Iannucci miatt, a nevéhez fűződik többek között a Gaines kolléga által csak politikai Office-ként emlegetett The Thick Of It című brit sitcom, valamint a kritikusok által nagyra tartott In the Loop című mozifilm.

Új sorozatában a Veep-ben sem szakad el a politika világától, a Washington-ban játszódó széria középpontjában Selina Meyer szenátornő áll, akiből az Egyesült Államok alelnöke lesz, de arra ő sem számít, hogy az új pozíció számos kellemetlen meglepetéssel is együtt jár. Az alelnöknőt Julia Louis-Dreyfus (The New Adventures of Old Christine, Seinfeld) alakítja, a további szerepekben pedig Anna Chlumsky, Tony Hale, Sufe Bradshaw, Reid Scott, valamint Matt Walsh lesz látható. A forgatás ősszel kezdődik, a premier pedig 2012-ben várható.

Érdekesség, hogy a Veep egy éven belül belül az HBO harmadik olyan sorozatberendelése, melyben nők játsszák a központi szerepet. Tavaly áprilisban a Laura Dern főszereplésével készült Enlightened-et, míg idén januárban a Judd Apatow és Lena Dunham kettős által készített Girls-t kérték be. Ez a szám akár négy is lehetett volna, de a remek színészgárdával - Diane Keaton, Ellen Page, Jason Patric, Wes Bentley rendelkező Tilda-t szakmai nézeteltérések miatt visszadobta a csatorna.

Címkék: veep