Treme: berendelve a harmadik évad

Le a kalappal az HBO előtt, a gyenge nézettség, alig valamivel több, mint félmillió néző és 0.2-es rating 18-49-ben, dacára berendelték a Treme harmadik évadját. Ez egyértelműen presztízs döntésnek tűnik, hiszen a Treme, akárcsak David Simon ezt megelőző sorozata a The Wire, nem generál ugyan komoly nézettséget, de a jelenlegi mezőny egyik legjobb drámájáról van szó, mely jó hírét viszi a csatornának. Az HBO lépése a költségvetés fényében még inkább becsülendő, az idei évadban 30-40 millió dollárból gazdálkodhattak a készítők, ami részenként 3-4 millió dolláros büdzsét jelent.

David Simon-t pénteken hívta fel Michael Lombardo, az HBO programigazgatója, valamint Sue Naegle, a csatorna szórakoztatási osztályának vezetője. Simon-tól idézek:

Odaléptem a telefonhoz és azzal nyitottam, hogy mondhatok-e valamit, mielőtt elkezdenétek? Persze, nyugodtan - válaszolták. Csupán azt szeretném elmondani, hogy addig nem fogok nyugodni, míg a vasárnapi eredményeink félmillió néző alá nem mennek. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni az ügy érdekében.

Mindketten (Lombardo és Naegle) nevettek, majd azt válaszolták: kiváló a sorozat, természetesen mi is azt szeretnénk, hogy még több néző kövesse figyelemmel, de ettől függetlenül berendeljük a harmadik évadot.

Címkék: treme