TCA tour 2011 (nyár) - Showtime

David Nevins, a Showtime elnöke sikeres időszakot tudhat maga mögött, lassan egy éve vezeti a fizetős kábelcsatornát, ez alatt sikerült felturbóznia az előfizetők számát a rekordot jelentő 20.5 millióra. Nevins kihangsúlyozta, hogy nem szabad elégedetten hátradőlni, folyamatosan a kihívásokat keresik és tudatosan, a nézői igényeket figyelembe véve szeretnék bővíteni a jelenlegi felhozatalukat. Egyértelműen utalt arra, hogy a jövőben kevesebb sötét tónusú komédia, vagyis 30 perces dramedy várható tőlük.

Nézzük a közeljövő premierjeit: október 2-án érkezik a Dexter hatodik évada és ekkor debütál az újonc Homeland is. 2012 január 8-án három sorozatuk mutatkozik be, a Shameless a második évadára készül, a Californication immáron az ötödik, míg a House of Lies az első szezonját kezdi meg. Az előkészületben lévő projektek kapcsán az újságírók leginkább a Brian Azzarello kultikus képregénye, a 100 Bullets adaptációja felől érdeklődtek. Nevins pozitívan nyilatkozott róla: "Úgy gondolom, hogy kiváló alapanyag lehetne egy sorozathoz és ennek megfelelően kiemelten kezeljük." Majd hozzátette, hogy még korai fázisban (forgatókönyv írás) van, így korai lenne konkrétumokról, mint például a pilot berendelés nyilatkozni.


Claire Danes,
Damian Lewis, Morena Baccarin (színészek), Howard Gordon (showrunner), Alex Gansa (producer) - Homeland

A két új sorozat közül foglalkozzunk először a remek szereplőgárdával (Damian Lewis, Claire Danes, Mandy Patinkin, Morena Baccarin) és egyúttal ígéretes történettel bíró Homeland-del. Friss hír, hogy az írógárdához csatlakozott a nagy szakmai tapasztalattal bíró Henry Bromell, akinek - lévén, hogy legutóbb a Rubicon showrunnerje volt, minden bizonnyal ismerős lesz a paranoid thrillerek világa. Azt is megtudhattuk Nevins-től, hogy amennyiben berendelésre kerülne a második évad, akkor az írók egy teljesen új történetszálat kezdenének, de Lewis és Danes karaktere megmaradna. A Homeland panelja egyébként kiváló hangulatban telt, többek között azt is megtudhattuk, hogy Danes és Baccarin ugyanabba a középiskolába járt. A Firefly és a V egykori szereplője örült neki, hogy ismét embert játszhat és végre a haját is elkezdheti megnöveszteni.

A Homeland kétségkívül az ősz egyik legígéretesebb újonc sorozata, a mértékadó kritikusok szinte kivétel nélkül pozitív véleménnyel vannak a pilotról. Sajnos ugyanez nem mondható el a Don Cheadle és Kristen Bell főszereplésével készült House of Lies-ról, amiben egy tanácsadó cég munkájába nyerhetünk bepillantást. A többnyire negatív előjelű beszámolók alapján a pilotból leginkább az maradt meg, hogy az egyébként nagyszerű karakterszínész Cheadle folyamatosan káromkodik... További rossz hír, hogy Kristen Bell a tehetségéhez mérten kevés játékidőt kapott, legfeljebb csak a pilotban bemutatott erotikus tánca vigasztalhat bennünket.


Damian Lewis, Morena Baccarin (színészek) - Homeland

Térjünk rá a régebbi bútordarabokra. Az előzetesek alapján adta magát a kérdés, és az újságírók természetesen nem is hagyták ki a ziccert: Dexter vajon mélyen vallásossá válik (a konkrét kérdés úgy hangzott, Jézushoz fordul-e) a hatodik évadban? "Nem, Jézus nem szerepel az idei évadban." - próbálta egy meglehetősen gyenge viccel elütni a dolgot Nivens, majd azzal folytatta, hogy a vallási és egyáltalán a hittel kapcsolatos kérdéseknek fontos szerepük lesz. Mindez kapcsolódik majd az évad fő szálához, amely a Colin Hanks és Edward James Olmos által játszott karakterekkel lesz összefüggésben.  

A The Borgias kapcsán a premier dátum felől érdeklődtek az újságírók. Nevins nem tudott pontos időpontot mondani, de valószínűnek tartja, hogy ezúttal is áprilisban indítják útjára a történelmi sorozatot. Elmondása szerint a dráma készítője, a korábban főleg filmek mellett tevékenykedő Neil Jordan jóval magabiztosabbá vált a második évad során. Idén tíz részt kapunk majd, ennél többet (konkrétan 13-at) semmiképp nem tudnak összehozni, az epizódszámhoz Jordan és a főszereplő Jeremy Irons is ragaszkodott. Végül két rövid hír, egyelőre még nincs hivatalos döntés róla, de Nevins azt szeretné, ha az Episodes a tavalyinál hosszabb évadot kaphatna, a Weeds túlélési esélyei kapcsán pedig optimista, szerinte még van potenciál a sorozatban.