TCA tour 2011 (nyár) - Fox

A kritikusok egybehangzó állítása szerint a Fox TCA-s fellépésének csúcspontja a New Girl panelja, azon belül is Zooey Deschanel volt, aki mindenkit elvarázsolt a teremben. Az egyik újságíró a következőt kérdezte tőle: "Mikor szembesültél azzal, hogy ilyen imádnivaló vagy?" Zooey ennek hallatán először elpirult, majd a kezeivel körbefogta a füleit. A kritikusok kérdően néztek rá, amire a következő mondattal reagált: "Az édesanyám azt tanította nekem, hogy ha megdicsérnek, akkor fogjam körbe a füleimet." Mondani sem kell, a jelen lévő újságírók egytől-egyig úgy festettek, mint akiket épp akkor talált el Ámor nyíla.

"Köszönöm egyébként a bókot, de én ezt nem tudom megállapítani saját magamról". A következő kérdés arra vonatkozott, hogy mennyi hasonlóság van a 500 Days of Summer-ben és a New Girl-ben játszott karaktere között. Zooey válasza: "Mindketten... - kivárt egy kicsit, imádnivalóak." Csodálkozunk, ha James Poniewozik, a Time újságírója viccesen úgy jellemezte a New Girl-t, mint a sitcom, melyben a tudósok találtak egy olyan párhuzamos világot, ahol Zooey Deschanel egy srácot sem képes megtartani. A kritikusoknak ráadásul a The New Girl panel végeztével sem kellett búcsút mondaniuk Zooey-tól, a szünetekben ugyanis a színésznő lépett fel a She & Him nevű zenekarával.


Jake Johnson, Zooey Deschanel (színészek) – New Girl

Az elmúlt évek szokásától eltérően a Fox executive session-jén csak Kevin Reilly, a csatorna szórakoztatási osztályának vezetője volt jelen, az elnök Peter Rice ezúttal nem vett részt a rendezvényen. Reilly elégedett a csatorna jelenlegi helyzetével, amire minden alapja megvan, a Fox évek óta egyeduralkodó a 18-49-es, valamint a számukra még annál is fontosabb 18-34-es korosztályokban. Természetesen azért itt sem minden arany, ami fénylik, így a szezon második felében mindig jóval erősebbek, mint ősszel és ezen természetesen változtatni szeretnének. Bízik benne, hogy az X-Factor és a Terra Nova nagy segítségükre lehet ebben és egyúttal kifejezte abbéli reményét, hogy idén a sitcomok-nál is sikerül áttörést elérniük.

Ha már szóba hoztuk a komédiákat, akkor nézzük meg, hogy mi a helyzet a Breaking In-nel. Az újságírók Reilly-nak szegezték a kérdést: "Van-e reális esély egy második évados berendelésre?" Nem kaptunk egyértelmű választ, viszont azt megtudtuk, hogy a Fox továbbra is azt tervezi, hogy tavasszal egy 2 órás sitcom blokkot alakít ki, amelynek egyik tagja akár a Breaking In is lehet. Jó eséllyel résztvevője lesz a négyesnek a Raising Hope és ha ősszel sikeres lesz, akkor a New Girl, valamint az eddig rendkívül gyenge kritikákban részesülő I Hate My Teenage Daughter (benne van az is, hogy utóbbi szerdára kerül és American Idol felvezetést kap). A fennmaradó helyre a berendeléssel még nem rendelkező, Rob Thomas által készített Little in Common és a Breaking In esélyes.


Shelley Conn, Jason O'Mara (színészek) – Terra Nova

Az elmúlt néhány hét során a Glee alkotói Ryan Murphy és Brad Falchuk sikeresen megutáltatta magát a kritikusokkal. Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, az újságírók hülyének nézése és még sorolhatnánk... Kevin Reilly szerint azonban csupán fel lett fújva az ügy és egy apró félreértésről van szó. Mondani sem kell, a teremben nem sokan értettek vele egyet. Természetesen szóba került Murphy-ék legújabb, FX-re készülő sorozata az American Horror Story is, Reilly szerint azonban a Glee munkálataira ez nem lesz negatív hatással, amelyre garancia lehet a harmadik évadra szerződtetett írógárda. Reilly nagyon büszke a Fringe-re, idézem: "a tavalyi év egyik fényes diadala volt számunkra a Fringe. Nem hinném, hogy nőne a nézettség, ez egy rendkívül komplex sorozat, már annak is örülni fogok, ha hozza a 2010/11-es teljesítményét." - ő tudja...
 
Végül foglalkozzunk egy kicsit az amerikai kritikusok által a napokban ízekre szedett Terra Nova-val. Túllépett költségvetés, kreatív gondok, a premier időpontjának többszöri elhalasztása és még sorolhatnánk, rengeteg probléma övezi a Fox grandiózus(nak tervezett) sorozatát. Reilly szerint most már a tervek szerint haladnak a munkálatok, ő eddig öt részt látott a szériából és biztos benne, hogy nem lesz több csúszás. Több újságíró a költségvetés kapcsán tett fel kérdéseket, amire Reilly úgy reagált, hogy valóban drága projektről van szó, de nagyon derűlátó és megjegyezte, hogy eddig kifejezetten jól alakultak a nemzetközi eladások. A showrunner Rene Echevarria elmondása szerint a piloton komoly változtatásokat eszközöltek, az új jelenetek célja az volt, hogy közelebb hozzák a Shannon családot a nézőkhöz.