Breaking In: csak sikerült kijátszani a kaszást

Nagyon ritka az, amikor egy csatorna úgy dönt, hogy elkaszálja az adott sorozatot, majd nem sokkal később visszatáncol és ad neki egy újabb esélyt. A közelmúltból két ilyen példát említhetünk, 2005-ben a Family Guy (Fox), 2008-ban pedig a Jericho (CBS) tért vissza a halálból, de közülük csak az előbbi tudott élni a nem mindennapi lehetőséggel. A kevés tagot számláló lista ma egy újabb taggal bővült, a Fox ugyanis hosszas huzavona után berendelte a Breaking In második évadját

Kezdjük az elejétől: a Fox a kiváló teszteredmények ellenére már az első évadot sem akarta bekérni, végül a gyártó Sony TV közbenjárásnak köszönhetően tavaly novemberben hét részes berendelést adtak neki. A sorozat idén tavasszal került képernyőre az American Idol mögötti sávban, ahol felemás eredményt tudott felmutatni. A csatorna közvetlenül a májusi ufronts előtt úgy döntött, hogy nem kér többet a popkulturális utalások tömkelegét kínáló sitcom-ból, melynek egyik mellékhatásaként nagy mértékben megnőtt a Christian Slater és a sorozatpestis szavak egy mondaton belüli használata. A Sony TV azonban ezúttal sem hagyta annyiban a dolgot és úgy tűnik komoly meggyőző erővel bírnak, Kevin Reilly és a Fox vezetősége ugyanis rövid időn belül bejelentette, hogy átgondolják a döntésüket. 

Az elmúlt három hónap során többek között sor került a színészek szerződésének meghosszabbítására, ami ugyan pozitív jel volt, de a második évados berendelés csak nem akart megérkezni. Egészen mostanáig, amikor a Fox végre-valahára döntést hozott és 13 részre megújította a sorozatot. A kezdés midseason-ben lesz, amikor a csatorna egy 2 órás sitcom blokkal fog próbálkozni. A teljes színészgárda vissza fog térni, így a House-hoz nemrégiben aláíró Odette Annable is. A Breaking In megújítása mellett a Fox a showrunner Adam F. Goldberg-gel is megállapodott, melynek értelmében a csatornához került egy általa jegyzett, 1980-as években játszódó sitcom forgatókönyve.

Címkék: breaking in