Második évados berendelés a Luck-nak

Nem ért minket meglepetés. Az HBO a papírformának megfelelően egy nappal a pilot leadását követően berendelte a Luck második évadját. A nézettség ugyan nem indokolta a lépést - 1.1 milliós össznézettség és 0.3-as rating a 18-49-es korosztályban, de mint tudjuk a fizetős kábelcsatorna esetében ez csupán egy (természetesen azért fontos) tényező a sok közül. Az utóbbi évek során alig volt olyan drámája az HBO-nak, mely ne élte volna meg a második évadot, most csupán a John From Cincinnati és a Tell Me You Love Me (utóbbi is csak a showrunner miatt) ugrik be, mely mutatja, hogy  a presztízs kiemelten fontos számukra.

A Luck ráadásul elsőrangú stábbal bír, mind a készítőket (David Milch és Michael Mann), mind a színészeket tekintve (Dustin Hoffmann, Nick Nolte, Dennis Farina, Michael Gambon), utóbbi kapcsán nem túlzás azt állítani, hogy a jelenlegi sorozatfelhozatal legerősebbjéről van szó. Mindehhez csapjuk még hozzá a külföldi kritikusok pozitív visszajelzéseit és megkapjuk, hogy miért is számít papírformának a berendelés.

Az amerikai szakírók olyan szerencsés helyzetben voltak, hogy a csatorna nagyjából másfél hónappal ezelőtt az egész első évadot elküldte nekik. Egy sokatmondó vélemény Maureen Ryan-től, a Huffington Post méltán nagyra becsült kritikusától: "Kissé elveszettnek érzed majd magad az elején, de a kilenc epizódot végignézve azt kell mondjam, hogy ez egy elsőrangúan kivitelezett dráma, érdemes kitartani mellette." A második évad, mely egyébként tíz epizódból fog állni, szkriptjein már dolgoznak, a forgatást várhatóan február végén kezdik majd.

Címkék: luck