Upfronts 2012 – Fox

Újoncok:

2 dráma: The Mob Doctor, The Following (15 rész)

3 sitcom: Ben and Kate, The Mindy Project, The Goodwin Games (mindegyik egykamerás)

Folytatódik: Fringe, New Girl, Touch, Glee, Raising Hope, Bones, American Dad, Bob’s Burgers, The Cleveland Show, Family Guy, The Simpsons, Kitchen Nightmares, American Idol, The X Factor US, Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen, Mobbed, Cops

Elkaszálták: The Finder, House, Alcatraz, Allen Gregory, Breaking In, Terra Nova, I Hate My Teenage Daughter, Napoleon Dynamite

Az upfront értékelése:

A Fox immáron egymást követő nyolcadik éve verhetetlen a 18-49-es korosztályban, ami alapján azt gondolhatnák, hogy minden a legnagyobb rendben a csatornánál. Közel sem ez a helyzet, az American Idol nézettsége fokozatosan esik vissza és többé már nem illeti meg a Halálcsillag jelző, az X-Factor nem robbant akkorát, mint várták, a dráma felhozatal évek óta gyenge, talán csak a sitcomok terén látható előrelépés az elmúlt évekhez képest. Ennek fényében meglepő, hogy mindössze két dráma újonc került berendelésre, bár hozzá kell tenni, hogy a kiszivárgott hírek szerint maguk a pilotok is elég gyengére sikeredtek, így nem igazán volt miből válogatni.

A hétfői nap papírformának mondható, a jolly joker szerepkörben tetszelgő, rendkívül stabil Bones került a nyolc órás időpontba, utána pedig a House-pótléknak szánt The Mob Doctor kerül bemutatásra. A Fox műsorrendjének legérdekesebb napja kétségkívül a kedd, amikor is négy sitcommal próbálkozik a csatorna, közte két újonccal. Szerda és csütörtök majdnem végig a realityké, ez alól csak a csütörtök 10 órás slot képez kivételt, amikor is a Glee kapott egy erős felvezetést. Péntek sci-fi (szerű) nap lett, a Fringe-t a második évadába lépő Touch fogja felvezetni. Vasárnap nem sok újdonságról lehet beszámolni, foci és animációs blokk várja majd a nézőket.

Midseason kapcsán érdemes szót ejteni a The Following-ról, melyhez hatalmas reményeket fűz Kevin Reilly programigazgató, egyenesen a következő 24-nek titulálta. Ahogy azt várni lehetett, csak januártól indítják el, egyrészt így az NFL playoff alatt komoly promóciót tudnak majd neki biztosítani, másrészt lehetőség lesz egyben leadni a 15 epizódot. 

Műsorrend:

HÉTFŐ
8-9 p.m. –  Bones
9-10 p.m. – THE MOB DOCTOR

Midseason: THE FOLLOWING

KEDD
8-8:30 p.m. – Raising Hope
8:30-9 p.m. – BEN AND KATE
9:-9:30 p.m. – New Girl
9:30-10 p.m. – THE MINDY PROJECT

Midseason: THE GOODWIN GAMES
 
SZERDA
8-10 p.m. – The X-Factor // American Idol (midseason)

CSÜTÖRTÖK
8-9 p.m. – The X-Factor eredményhirdetés // American Idol eredményhirdetés (midseason)
9-10 p.m. – Glee

PÉNTEK
8-9 p.m. – Touch
9-10 p.m. – Fringe
 
Midseason: Hell's Kitchen
 
VASÁRNAP
7:30-8:00 p.m. The OT (fall) / The Cleveland Show
8:00-8:30 p.m. The Simpsons
8:30-9:00 p.m. Bob's Burgers
9:00-9:30 p.m. Family Guy
9:30-10:00 p.m. American Dad