Megérkezett a House of Cards előzetese

Megérkezett a West Wing antitézise? Az eddig napvilágot látott információk és a most kikerült előzetes alapján minden esélyünk megvan erre, a House of Cards egy korrupcióval átitatott, könyörtelen hatalmi játszmákat felvonultató sorozatot kínál nekünk, melyben az amerikai politikai élet árnyoldalát ismerhetjük meg. Részemről eddig is hatalmas várakozás előzte meg a Netflix első saját gyártású sorozatát, a közel két és fél perces előzetes pedig csak megerősített abban, hogy 2013 egyik leginkább várt produkciójáról van szó.

Mint arról korábban beszámoltunk, a sorozat az angol Michael Dobbs regényén alapul és az 1990-as évek elején már készült belőle egy minisorozat a BBC-n. A történet Margaret Thatcher miniszterelnökségének utolsó évei alatt játszódott és egy nagy ambíciókkal rendelkező brit politikus életét követhettük figyelemmel. A történetet a kortárs amerikai film egyik legjelesebb képviselője, David Fincher (Fght Club, Seven) adaptálta, aki washingtoni közegbe helyezte és a produceri feladatok mellett az első rész rendezését is elvállalta. A főbb szerepekben Kevin Spacey, Robin Wright, Kate Mara és Constance Zimmer lesznek láthatók.

A bemutató február 1-jén esedékes, amikor is mind a 13 epizódot elérhetővé teszi előfizetői számára a Netflix. Érdekeség, hogy a második évad is zsebben van, egyből 26 részes berendelést kapott a széria.

Címkék: house of cards