Epizodisták podcast 1x07 - Fel, támadunk!

XmenDarkPhoenixWallpaper.jpg

A hetedik adásban a feltámadást vesézzük ki. Vagy a zombikat. Mindkettő arról szól, hogy halottak visszatérnek az életbe, de valamiért mégsem ugyanaz a végkifejlet. De akármelyikről is van szó, ez eléggé paranormális jelenség, aminek van két szakértője. Szóval először is a hét epizódjának egy X-Akták részt választottunk, tekintve, hogy nemrégen volt 20 éves a sorozat. Kibeszéljük, milyen a viszonyunk vele, miben lehetett a sikere titka.

Aztán azok a sorozatok vannak terítéken, amik egyszer véget értek, akár természetes, akár véres úton, de egy külső erő hatására visszatértek közénk, akár filmek, akár folytatás formájában. És persze azokról is szót ejtünk, amik csak tetszhalottak voltak, és utána leheltek beléjük újra életet, akár rövidebb, akár hosszabb időre. Hatalmas téma, nyilván nem tudjuk teljesen lefedni, de azért beszélgetünk pár érdekes dologról.

A Top 3 részben pedig megfordítjuk az eddigieket, és olyan epizódokat mutatunk be, amelyeket nagyon szeretünk, csakhogy ezek amúgy középszerű sorozatok részei voltak, ezért máskor sohasem vallanánk be őket.

A sok szar poénért elnézést kérünk, késő este történt a felvétel. És amúgy is, mindannyian elhatárolódunk magunktól és az egész világtól is, szóval bárki kérdezi, nem mi voltunk!

Timecode-ok:

00:00-01:58 Cold open
01:58-34:58 "A hét epizódja" rovat: X-akták 6x02
34:58-1:41:16 Új életre kelt sorozatok
1:41:16-2:30:40 Top 3 remek rész egy közepes sorozatból
2:30:40-2:34:04 Végefőcím

A fő témánkat most nem igazán lehet tagolni, de egyedül a 24-ből spoilerezünk el egy-két fordulatot, és azok előtt is mindig szólunk, szóval biztonságosan végig lehet hallgatni.

A hetedik adást letölthetitek MP3 formátumban, vagy meghallgathatjátok az alábbi lejátszóban, feliratkozhattok az RSS csatornánkra, vagy az iTunes oldalunkra.

1x07 - Fel, támadunk! by Epizodisták on Mixcloud