Power Rankings: október 28. – november 3.

Nem mindennapi héten vagyunk túl, ritkán fordul elő ugyanis, hogy a power rankings első öt helyezettje kivétel nélkül az évadbeli legjobb epizódjával kvalifikálja magát a listára. Évek óta mondogatjuk, hogy a The Good Wife kiemelkedik az országos drámák mezőnyéből, az ötödik szezonjával viszont szintet lépett a jogi dráma, a jelenlegi formáját tekintve már a rendkívül sűrű kábeles mezőny közvetlen élmezőnyébe érkezett meg. A Hitting The Fan című epizód egy pillanatnyi lélegzetvételnyi időt sem hagyott nekünk, mesteri feszültségteremtés, emlékezetes karakterpillanatok és dialógok, valamint elsőrangú színészi játék jellemezte a sorozat irányvonalában nagy változást hozó részt.

Legszívesebben két első helyezettet hirdettem volna, a Masters of Sex ismét bizonyította, hogy hatalmas potenciál rejtőzik benne, Michael Sheen pedig, természetesen Lizzy Caplannel együtt bejelentkezett az Emmy-ért. A Sons of Anarchy az eddigi legrövidebb és a legkevésbé eseménydús epizódjának köszönhetően végre újra felért a dobogóra, Sutter bizonyította, hogy ha összeszedi magát, akkor még mindig képes kiemelkedő karakterdrámát a kis képernyőre vinni. Az FX jó szokásához híven ezúttal is két drámával képviselteti magát, az American Horror Story: Coven eddig nagyon stabil teljesítményt produkál, a váratlan és ügyesen kivitelezett fordulatok terén pedig egyelőre verhetetlennek bizonyul. Az első évad során még olykor oda kellett biggyeszteni az Arrow mellé a guilty pleasure jelzőt, a második felvonás során azonban ez már szóba sem kerül. Nagyon szépen építkezik a sorozat, Sarah (spoiler kifehérítve) behozatala, főleg annak a mikéntje kifejezetten jól sikerült.

(közérdekű információ: A jövő heti power rankings Gaines kollégától érkezik, ezentúl heti váltásban dolgozunk, avagy éljen a változatosság.)

1. The Good Wife (CBS / 5x05 – Hitting the Fan)

2. Masters of Sex (Showtime / 1x05 – Catherine)

3. Sons of Anarchy (FX / 6x08 – Los Fantasmas)

4. American Horror Story: Coven (FX / 3x04 – Fearful Pranks Ensue)

5. Arrow (CW / 2x04 – Crucible)