Brothers - pilot

A szeptemberi szezonkezdetre a Fox mindössze két újonccal állt ki (többi midseason-ben jön), az egyik a már dicsért és teljes szezonra bekért Glee, a másik pedig a pénteki halálsávba küldött, és ott valószínűleg gyorsan kimúló multikamerás sitcom, a Brothers. Utóbbi esélyeit ráadásul nem csak a kellemetlen spot, de gyenge minősége is rontja...

Michael Strahan, a New York Giants egykori zseniális játékosa (defensive endje) visszavonulása óta kacérkodott a médiával, először a Fox NFL Sunday című műsorában, majd egy rövid, de emlékezetes vendégszereplés erejéig a Chuck-ban tűnt fel. Idén megadatott számára a lehetőség, hogy egy sitcom főszereplője legyen, melyre természetesen gyorsan igent is mondott.

A sorozatban önmagát alakítja, aki és itt jön természetesn a sztori fikciós szála, pályafutása befejezését követően hazatér családjához. A szereposztással nincs gond, Strahan mellett itt van még a középiskolai fociedző apuka Carl Weathers (Rocky), míg az anyuka szerepében a Shield-ből ismerős CCH Pounder látható, a tólószékbe kényszerült tesót pedig Daryl “Chill” Mitchell (Ed) játssza. Nagyjából ez, vagyis a casting, valamint néhány amerikai focis megjegyzés volt az, ami értékelhető a pilotban.

Minek kerteljek, ez rém unalmasra sikerült, szinte nulla poénnal, de még csak elmosolyodni is ritkán tudtam. A pilot nagy részében a két tesó civakodását láthattuk, melyet nemcsak, hogy túlzásba vittek, de több esetben már ripacskodásba ment át. Strahan-ról egyébként kiderül, hogya pénzügyi tanácsadója ellopta minden pénzét, így most csak a családjára számíthat. Így van, egy komoly karriert befutott SB győztes és a pályán kívül is intelligens sztárnak nincs is más lehetősége... De legalább az alapszituációban találtam valami vicceset, kár, hogy ezt nem annak szánták.

Számomra még mindig fájó pont a két évvel ezelőtti elveszített Super Bowl, de ettől függetlenül Michael-t mindig is kedveltem, és alapvetően nem is rossz ötlet Strahan-tól az, hogy sorozatban akar szerepelni. Viszont a főszereplői státusz kicsit sok neki, mellékszereplőként simán el tudnám képzelni - természetesen egy másik sitcomban, ja, és lehetőleg többet ne alakítsa önmagát. Értem én a Fox gondolkodásmódját, de ami először jó ötletnek tűnt és nézőcsalogatásnak szántak rosszul sült el, a Brothers példája is bizonyítja, hogy ez nem működik.

Értékelés:

Címkék: brothers