Cougar Town - pilot

Ha az eddigi újonc sitcom-felhozatalt nézem, akkor volt egy azonnali kasza - Accidentally on Purpose, egy közepes, még adok neki esélyt - Community és egy annál valamivel jobb és a jövőre nézve is bizakodást kiváltó - Modern Family. Talán Bill Lawrence Cougar Town-ja tudott a leginkább megfogni elsőre, de azért még neki is van miben javulnia.

Az egykamerás sitcomnál többen is kritizálták a címválasztást, de azt is mondhatjuk, hogy legalább már itt kijátszották a kártyáikat és nem rejtették véka alá, hogy mi lesz a sztori kiindulópontja. Na jó, persze a cougar szó hallatán akár a helyi focicsapat kabalaállatára is gondolhatnánk, de ez a fogalom ezúttal a 35-40 éves vonzó nőt takarja, aki adott esetben a ragadozóhoz hasonlóan csap le fiatal áldozataira...A cougar szerepét Courteney Cox-ra osztották, akinek karaktere a válás után nehezen tud bepasizni és élete nagy problémájaként éli meg, hogy már lassan fél éve nem jött össze a dolog. Egészen addig, míg barátnője (Busy Phillips) el nem csalja egy kis bulizós estére, a sztori többi része pedig innen könnyen kitalálható.

Érdemes összehasonlítani az ABC másik nagy reményű sitcomjával a Modern Family-vel. Ed O'Neill-ék esetében nagyobb hangsúlyt fektettek a karakterekre, több mindent tudtunk meg róluk, jóval kidolgozottabbak voltak - már amennyire ez  egy 22 perces pilotban lehetséges - , viszont poénok tekintetében szegényesebbre sikerült. Jelen kritikánk tárgya ennek az ellentetje, jól szórakoztam rajta, a poénok nagy része ült - egy-kettő ugyan elég kiismerhető volt, viszont jellemrajz tekintetében szegényesebbre sikerült. De hangsúlyozom a pilot alapján, ugyanis mindkettőben megvan arra a potenciál, hogy az úgymond hiányzó részt idővel pótolni tudja.

Cox jól hozza a szerepet, és természetesen róla tudunk meg a legtöbbet, de még így is hiányoltam valamit, ami egy kicsit közelebb hozza közénk a karaktert. Mindenesetre a lehetőség adott, mint ahogy a lazára vett ex-férj, illetve tinédszer gyerek (Dan Byrd) esetében is. A barátnők már kevésbé jöttek be, Busy Phillips sosem volt igazán a kedvencem, míg Christa Miller antipatikus jellemvonásain remélhetőleg azért alakítanak majd. Kapunk még egy tapló szomszédot is, az ő esetében többfelé elindulhatnak majd.

A nézettségről még röviden - egészen kiváló 4.4-es demó és 11 milliós nézettséget hozott a premier, a Modern Family-vel egyetemben remek rajtot vettek. Ugyan valószínűleg csökkeni fognak a DWTS felvezetése nélkül, két szintén újonc sitcom lesz előttük (Hank, Middle), de még így is jó számokra lehetnek majd képesek.

Értékelés:

Címkék: cougar town