Modern Family - pilot

Ahogy már korábban is említettem, a Modern Family az egyik leginkább várt újonc sitcom volt a részemről. Nemcsak a történet, a szereposztás, valamint ígéretes promó játszott ebben szerepet, hanem az amerikai újságírók, tévés szakemberek előzetes kritikái is, melyekben szinte egyöntetűen éltették a pilotot. Azt már az elején egyből leszögezhetjük, hogy az előzetes hype-hoz nem tudott felérni a sorozat, de ennek ellenére még korai lenne temetni.

Az egykamerás sitcomban három család életét követhetjük nyomon, akik a címből eredendőn nem a megszokott, hagyományos családmodellt képviselik. Találunk itt meleg párt, akik éppen most fogadtak örökbe egy gyereket, egy feleségénél jóval idősebb férfit, akiknek egyébként nemcsak koruk, de életfelfogásuk is különböző, valamint egy elsőre átlagos nagycsaládot, amely közelebbről megnézve, már korátsem tűnik annak, többek között, igen érdekes nevelési módszereiknek köszönhetően.

Külön kiemelni egyiket sem tudom, ugyan mindegyikben érzem a potenciált, de azt ezúttal csak részben tudtak kihasználni. Jó példa erre a a wtf-ot csöppet félreértelmező laza apuka, akinek talán a legjobb és egyben legkevésbé sikerült jeleneteket is köszönhetjük. És úgy általánosságban is ez a kettőség jellemezte a pilotot, jó karakterekkel dolgoznak, néhány poén ül is rendesen, aztán a következő jelenet már kevésbé áll össze.

A szereposztás kiváló, Ed O'Neill-t és Sofia Vergara-t mindig öröm nézni, mégha eltérő okok miatt is. A nagyobb nevek közül még az általam a Boston Legal-ban megkedvelt Julia Bowen-t kell kiemelni. A többiekre sem lehet pananszunk, bár a gyerekszereplők kapcsán volt egy kis előzetes félelmem. Végül kellemesen csalódtam, a készítők nem vitték túlzásba a szerepeltetésüket, pontosan abba a szerepbe helyezte őket, ami egy ilyen sokszereplős sitcom esetében a legmegfelelőbb. Az alakításaikkal sem volt probléma, talán csak a tinédzser lány volt kevésbé meggyőző.

Nem könnyű értékelni, mert ha az előzetes várakozásaim alapján ítélem meg, akkor csalódás, de ha megpróbálom ettől függetleníteni magam és önmagában nézni, akkor egy korrekt pilotot kapunk, amely ugyan korántsem váltja meg a világot, de érezni a benne rejlő potenciált. Érdemes ebből a szempontból összehasonlítani a másik preair sitcommal, a Community-vel - hasonló konklúziót vontam le ott is, de a Modern Family nálam egy fokkal erősebben kezdett és bizakodóbb vagyok a folytatást illetően. Két-három részre (mindkettő esetében) biztosan maradok még, utána pedig eldől, hogy marad-e nézős, avagy sem.

Értékelés:

Címkék: modern family