Új otthonra talált a Southland

Alig egy hónappal ezelőtt jelentette be az NBC a Southland kaszáját (az "érdekes" körülményekről bővebben itt írtam), a sorozat pedig máris új otthont talált magának. Mint, ahogy arra számítani lehetett, a TNT lett a befutó. A kábelcsatorna és a gyártó Warner Bros TV ugyanahhoz az anyavállalathoz tartozik, valamint az sem volt elhanyagolható tényező, hogy a profiljukba is jól illeszkedik a sorozat.

A TNT leadja a már az NBC által midseason-ben levetített hét részt, majd a második évadból leforgatott hat epizód is műsorra kerül náluk. Így tulajdonképpen egy kábelcsatornától megszokott módon 13 rész jött össze, és megfelelő nézettség esetén folytatásra is lehet majd számítani. Az persze már más kérdés, hogy sikerül-e a stábot összetartani ennyi ideig, hiszen az NBC október végén állította le a forgatást és legalább egy fél éves hiátussal kell majd számolniuk. A TNT-n január 12-én fog debütálni a Southland.

update: Michael Cudlitz (a sorozat egyik főszereplője) érthetően örült a bejelentésnek és ennek apropóján néhány infót is kiszivárogtatott. Kissé pesszimista voltam azt illetően, hogy sikerül-e a stábot összetartani, de elmondása szerint a színészek szerződése januárig él, és várhatóan akkor születik majd döntés a csatorna részéről a folytatást illetően. Szintén jó hír, hogy mindössze két állandó díszlet volt, és ugye a nézettség mellett ez is fontos szempont lehet majd. Könnyen lehet, hogy a TNT által leadott részek hosszabbak lesznek, néhány kivágott jelenet így bekerülhet az általunk már látott első évados epizódokba.

Címkék: southland