TNT-s berendelések: zöld utat kapott a Spielberg-féle sci-fi

A tegnapi nap folyamán a TNT három tavalyi pilotjának adta meg a sorozatberendelést. A legnagyobb érdeklődésre a Steven Spielberg produceri felügyelete alatt készült és még mindig cím nélküli Alien inváziós sorozat számíthat, melynek Noah Wyle lesz a főszereplője. A Robert Rodat (Ryan Közlegény Megmentése) által jegyzett pilotban az emberiség nagy részét kiirtotta egy idegen faj, a Wyle által játszott karakter pedig egy civilekből és katonákból álló túlélő csapat vezetőjeként próbálja megszervezni az ellenállást. A további szerepekben a nem rég a Terminátor 4-ben feltűnt Moon Bloodgood, valamint Seychelle Gabriel és Maxim Knight látható. A pilotot Carl Franklin (Out of Time, One True Thing) rendezi majd.

A tavalyi My Name is Earl kaszát követően Jason Lee visszatér a képernyőkre a George Clooney cége által készített Delta Blues-ba - utóbbi munkacím, valószínűleg változni fog. A sorozatban Lee egy memphis-i rendőrt alakít, aki még mindig az anyjával él (Celia Weston), éjszakánként pedig Elvis imitátorként lép fel. A pilotot Clark Johnson rendezi. A harmadik újoncuk a Rissoli & Isles munkacímre hallgató nyomozós sorozat, melyben Angie Harmon, Sasha Alexander, valamint Lorraine Bracco fog feltűnni. Mindhárom sorozat 9 részes berendelést kapott, mely a pilottal együtt 10 részes első évadot fog jelenteni (utóbbi kettő ősszel várható, míg az egyelőre cím nélküli sci-fi csak jövőre)

A berendelésekkel tízre növelte saját gyártású sorozatainak számát a TNT. A tavalyi újoncaik közül a Men of a Certain Age, a Dark Blue, valamint Hawthorne is megkapta a második évados berendelést és ne felejtsük el, hogy az NBC által elkaszált Southland-et is átvették, mely március 2-án kezdi meg második évadát. A saját gyártású sorozataik táborába még a Kyra Sedgwick főszereplésével készült The Closer, a Timothy Hutton-os Leverage és a Holly Hunter nevével fémjelzett Saving Grace tartozik - utóbbi idén nyáron véget ér.

A TNT sorozatainak többsége nem igazán passzol az én ízlésemhez, bár az utóbbi években több pilotjukat is bepróbáltam egyik sem nem tudott megragadni. A tavalyi Men of a Certain Age viszont kellemes meglepetésnek bizonyult, elsősorban annak köszönhetően, hogy eltértek az addigi TNT-re jellemző irányvonaltól (nyomozós, női dráma - nem pejoratív értelemben persze...) És ne felejtsük azt sem, hogy a Southland felkarolásért nagy köszönettel tartozunk nekik. A most berendeltek közül az elsőként említett Spielberg-féle sci-fi az, amelyikkel eltérnek az általuk képviselt trendtől, remélhetőleg képes lesz megfelelni majd az elvárásoknak.

Címkék: falling skies