Southland: márciusi visszatérés

Tavaly októberben nem sok esélyt adtam volna arra, hogy ezt mondhatom: a Southland március másodikán kezdi meg a második évadát. John Wells (ER) sorozata a 2008/2009-es idény midseasonjében mutatkozott be, melyben a rendkívül hitelesen ábrázolt rendőri munka (járőrök és nyomozók egyaránt szerepeltek) a kritikusok elismerését is kiváltották. Az NBC pedig, a fokozatosan csökkenő nézettség dacára, bekérte a második évadot.

Tavaly októberben mindenkit meglepett a hír, hogy a pávás csatorna két héttel az október közepi premier előtt elkaszálta a Southland-et...mindezt úgy, hogy hat részt már leforgattak belőle. Nem mindennapi, egyben nevetséges döntésről volt szó, melynek kapcsán ismét megkérdőjeleződött az NBC vezérkar szakmai hozzáértése. Bővebben itt írtam róla, mint, ahogy végigkísértem a Southland sorsát az új csatornához, a TNT-hez is. Ez utóbbi, egy elkaszált sorozat másik csatornához való átköltözése pletykaszinten ugyan viszonylag sokszor felvetődik, de csak kevés esetben realizálódik, a Southland esetében szerencsére ez történt.

A kábelcsatorna januárban kezdte el adni az első évadot, kibővített jelenetekkel és ezúttal érintetlenül hagyott káromkodásokkal. Az általunk már nem látott epizódokat, azaz a második évadból leforgatott hat részt március elejétől láthatjuk majd. Amennyiben jól teljesít a sorozat, természetesen a folytatásra is jó esély mutatkozik. Addig is kedvcsinálónak jöjjön egy friss előzetes, részben spoileres természetesen - többek között megtudjuk, hogy mi lett az s1 végén látott cliff feloldása.

Címkék: southland