Rules of Engagement: indul a negyedik évad

A Rules of Engagement első ránézésre egy tipikus multikamerás CBS sitcom, azonban a kissé sablonos alapfelállás ellenére könnyedén maga mögé utasítja társait. Két pár (egy fiatalabb, még csak eljegyzésig jutó és egy régebb óta házas), illetve egy szingli barátjuk mindennapjait követhetjük nyomon és ebből következően a poénok többsége a kapcsolati "problémákból" adódik. A sorozat legnagyobb erőssége a tipikus férfi/férj karaktert, Jeff-et alakító Patrick Warburton, aki utánozhatatlan gesztusai, valamint cinikus hanghordozása miatt pillanatok alatt a kedvencünk lesz.

Az igazi meglepetés számomra azonban David Spade volt, ezt megelőzően szinte mindegyik film/sorozatszerepében antipatikus volt, de ezúttal sikerült megkedvelni az általa játszott nőfaló és nem mellesleg az empátia teljes hiányát mutató Russell-t. Sőt, odáig jutottunk, hogy a harmadik évad során Warburton mellett Spade karaktere - az első kettőben még vegyes képet mutatott - szállította a legjobb poénokat. Bianca Kajlich (Jennifer), elsősorban az eyecandy szerepkört tölti be, de azért a tisztesség kedvéért jegyezzük meg, hogy a vőlegényét alakító Oliver Hudson-nal (Adam) együtt ők is szállítanak jó pár emlékezetes jelenetet. Megyn Price (Audrey) maradt még hátra, akinek kapcsán leginkább az ő és Warburton közötti kifejezetten jól működő chemistry-t lehet kiemelni.

Az általam a hétvégén letudott, ismert mellékszereplőkkel megtűzdelt - Orlando Jones, Brian Dennehy, Tony Hale és kis camo-ban Jerry Rice is feltűnt - harmadik évad a sorozat eddigi legerősebb részeit hozta, mely után véleményem szerint a jelenlegi mezőny legjobb multikamerás sitcomának tekinthetjük. A negyedik évad premierjére ma kerül sor a CBS-en - szokás szerint midseason és hétfői spot - előbbi természetesen az országos sorozatokéhoz képest kevesebb évad/rész jelent. Hozzászoktunk már, és könnyen lehet, hogy éppen az epizódszám az egyik oka a sorozat folyamatos minőségjavulásának. A negyedik évadhoz kapcsolódóan örvendetes hír, hogy Adhir Kalyan, akinek tavaly Russell asszisztenseként - Timmy, számos emlékezetes jelenetet köszönhettünk, idén állandó státuszt kapott.

A tovább után két videó található, az elsőt mintegy kedvcsináló gyanánt a sorozatot még nem ismerők számára raktam be, a Russell vs. Jeff címet viseli és a két karakter közötti, az első néhány részben látott zrikákat foglalták össze benne. A második viszont már az új évad beharangozója, mely során a színészekkel láthatunk interjúkat.