Detroit 1-8-7 - pilot

A Detroit 1-8-7 az alapsztori, valamint az előzetesek alapján semmi újdonsággal nem szolgált számunkra, egy újabb, már unalomig ismert panelokból építkező rendőrdrámának tűnt. A soha ne ítélkezz első látásra alapelvet betartva próbáltam erről megfeledkezni, de sajnos negyed óra elteltével rá kellett jönnöm, hogy hiába minden erőfeszítésem, a sorozat pontosan azt nyújtja, amit vártunk tőle.

A készítők legalább próbálkoztak, dokumentarista stílusban tervezték leforgatni a szériát, mely így azért rendelkezett volna valamiféle egyedi jelleggel. Az ABC-nek azonban ez nem tetszett, véleményük szerint megosztotaná a nézőket és emiatt újraforgatásokra kényszerült a stáb. Hibás döntés született, ugyan nem állítom azt, hogy a dokumentarista jelleg miatt megváltozott volna az egész sorozat összképe, de a jelenlegi végeredménynél biztosan jobb születik.

Detroit Amerika egyik legveszélyesebb városa, erre a pilot elején külön is felhívják a figyelmünket, ezzel is alátámasztva azt, hogy milyen nehéz dolga van az általunk látott rendőrőrs nyomozóinak. Érdekesség, hogy az autóváros központi szerepet kap a történetben és ugyebár a címben is szerepel, ennek ellenére a pilotot Atlanta-ban forgatták... A sötét tónus szintén a mindenhonnan veszély lelkesedik érzést próbálta elősegíteni, de mindez kevésnek bizonyult, mivel a gyilkosságok utáni nyomozás érdektelenre sikerült.

A karakterek többségére szintén igaz ez a jelző, a gyenge középszerből egyedül Michael Imperioli tudott kitűnni, de ez nem a titokzatos, minden ügyet megoldok figura, hanem az alakítása miatt történt. Imperioli a Sopranos Christopher-je után egyelőre rosszul választja meg a szerepeit, talán vissza kellene menni kábelre. A többi karakterből egyelőre keveset látunk, az mindenesetre az elmondható, hogy bármennyire is próbálkoztak az írók, nem sikerült megkedvelnünk az új srácot. Natalie Martinez behozataláért azért jár egy piros pont, bár hozzá kell tenni, hogy ez nem a jól megírt figura, hanem a színésznő külseje miatt jár.

A rész végére kaptunk még egy cliffhangert, de ez már nem osztott, nem szorzott, unalmas 40 percen voltunk túl, a sorozatot semmi nem különbözteti meg a hasonszőrű társaitól. Zárszóként a nézettségre vessünk még egy pillantást: a sorozat nem volt képes kihasználni a Dancing with the Stars erős felvezetését, 9.34 millióan maradtak az ABC-n, demóban pedig 2.3-as ratinget sikerült elérnie.

Értékelés:

Címkék: detroit187