Undercovers - pilot

Don't tell J.J., but I never really watched Alias. Neither one of us wanted to do Alias - he'd already done it... and I thought it was one of the most confusing shows ever.

Az idézet Josh Reims-től, az Undercovers showrunnerétől származik, aki a nyári TCA-tour alkalmával nyilatkozott arról, hogy milyen irányba nem szeretnék elvinni a sorozatot. Azért szeretném ezt már az elején kihangsúlyozni, mert az Undercovers esetében nagyon sok múlik azon, hogy milyen várakozással ülünk le a pilot elé. J.J. Abrams-nek esze ágában sem volt még egy Alias létrehozása, ezúttal Reims-sel (Felicity) egy könnyed, jó beszólásokkal tarkított kémsztorit szeretett volna elkészíteni. Amennyiben ezt elfogadjuk és nem várunk el többet a pilottól, garantáltan jól fogunk szórakozni.

Történetünk szerint a CIA-től való visszavonulásukat követően a Bloom házaspár egy rendezvényszervező céget üzemeltet, az első néhány jelenetből pedig azt szűrjük le, hogy elégedettek a jelenlegi életükkel. Egy régi társuk eltűnése miatt azonban ismételten felkeresi őket az ügynökség, ők pedig rövid gondolkodás után a visszatérés mellett döntenek. A dolog szépsége, hogy korábban nem dolgoztak együtt és megállapodtak abban is, hogy nem beszélnek a régi küldetéseikről... a mostani közös kaland így sok újdonsággal szolgál számukra.

Az, hogy a pilot működjön a következő összetevőkre volt szükség: először is jól megírt párbeszédekre, mely a szereplők közötti interakciók miatt különösen nagy jelentőséggel bírt. A szkriptre nem lehetett panaszunk, amellett, hogy egy a lehetőségekhez képest jól felépített sztorit kaptunk, pörgős és adott helyzetekben humorral fűszerezett dialógokat hallhattunk. Természetesen mindez fabatkát sem ért volna, ha a két főszereplő között nincs meg a megfelelő chemistry. Szerencsénkre ez már az elejétől megvolt, Boris Kodjoe és a gyönyörű Gugu Mbatha-Raw (Doctor Who, Spooks) párosa jó választás volt Abrams-ék részéről.

A mellékszereplők is hozták magukat, ami Gerald McRaney (Deadwood) esetében egy kimért CIA ügynök figurát jelentett, de találkoztunk a Bloom házaspár régi ismerősével és egy side-kickként használt karakterrel is. Ki kell még emelnem a megvalósítást, egyrészt látszott, hogy bőven öltek pénzt a pilotba, másrészt az akciójelenetek kidolgozottsága és J.J. Abrams rendezése is dicséretet érdemel. A jól sikerült pilot ellenére a nézettség kifejezetten gyengén alakult, 8,70 millióan ültek le a képernyő elé megnézni a pilotot, míg a 18-49-es korosztályban csupán 2.1-es ratingre volt képes.

Értékelés:

Címkék: undercovers