Blood & Chrome: Adama és az első cylon háború

Mintegy három hónappal ezelőtt adtam hírt arról, hogy a Caprica után újabb spinoffot kaphat a Battlestar Galactica. A Blood & Chrome mintegy 20 évvel a Caprica most látott eseményei után, és 40 évvel a Battlestar Galactica pilotjában látott cylon tömegmészárlás előtt játszódna. A fiatal William "Husker" Adama első cylon háború idején átélt megpróbáltatásait mutatná be, és az előzetes tervek szerint egy 10 részes netes széria készült volna belőle.

Úgy tűnik azonban, hogy a Syfy eltér az eredeti tervtől, Michael Taylor forgatókönyve ugyanis olyan kiváló fogadtatásban részesült, hogy a több, mint másfél órás alkotásra mostantól már backdoor pilotként tekint a csatorna. Amennyiben a pilot megfelelő fogadtatásra talál, a Blood & Chrome minden bizonnyal sorozatberendelést kap.

 

Mark Stern, a Syfy alelnökének elmondása szerint a pilot munkálatai legkorábban 2011 elején kezdődhetnek el Vancouver-ben, a Blood and Chrome bemutatójának dátuma pedig a jövő év végén, vagy, és ez a valószínűbb, 2012 elején lenne. Érdemes megjegyezni, hogy ugyan Taylor forgatókönyvéről van szó, de a BSG szülőatyja Ronald D. Moore is ott volt a spinoff születésénél, Stern egyenesen a készülő sorozat keresztapjának nevezte őt. Egyelőre azonban még korai Moore szerepéről nyilatkozni, jelenleg a Sony Pictures TV-nek szállít sorozatötleteket (egy varázslós projektről, valamint a The Wild, Wild West-ről lehetett eddig hallani).

Ennek ellenére Stern bízik benne, hogy Moore részt tud majd venni a Blood & Chrome munkálataiban, hiszen még legalább másfél év van hátra a sorozat tényleges elindulásáig. Mindenesetre a stáb nélküle is rendkívül nívósnak mondható, több egykori BSG-s producert és írót találunk a készítők között: Michael Taylor, David Eick, Bradley Thompson és David Weddle. A szereposztásról egyelőre még nincs hír, így azt sem tudni, hogy a Razor-ban látott Nico Cortez játssza-e majd a fiatal Adama-t. Egy Battlestar Galactica sorozat elképzelhetetlen Bear McCreary dallamai nélkül, még nem született megállapodás a két fél között, de Stern mindenképp szeretné őt megnyerni a projekthez.