TCA tour 2011 (tél) - HBO, Starz

A második TCA tour összefoglalóban két prémium csatorna (előfizetéses) paneljával ismerkedünk meg. A Starz képviselői léptek fel elsőként, Chris Albrecht újságírókkal történő beszélgetését követően a Spartacus: Gods of the Arena, a Camelot, majd a Torchwood: Miracly Day sorozatok kerültek terítékre. Az HBO-nál a legnagyobb érdeklődést a Game of Thrones stábját, valamint a könyvek szerzőjét, George R. R. Martin-t kísérte, de  szót ejtünk a Kate Winlset főszereplésével készült minisorozatról, a Mildred Pierce-ről is. 

HBO

A csatorna pénteki panelját megelőzően a kritikusoknak csütörtök este levetítettek egy 15 perces klipet a Game of Thrones-ból. A visszajelzések szinte kivétel nélkül pozitívak voltak, Maureen Ryan-től, a TV Squad munkatársától idézek: "Aesthetically Game of Thrones generally looked good, and some of the settings and rooms were quite impressive" Másnap az HBO nyilvánosságra hozta a premier dátumát, az áprilist eddig is tudtuk, most kiderült, hogy a hónap közepén, 17-én kerül adásba a pilot.


(Emilia Clarke, Sean Bean, Peter Dinklage - Game of Thrones)

A könyvek szerzője George R. R. Martin rendkívül népszerűnek bizonyult az újságírók körében. Martin arra kérdésre, hogy mi a legnagyobb félelme a sorozat kapcsán, a költségvetést nevezte meg. Gyorsan hozzátette, hogy tévés produkcióhoz képest magas büdzsével dolgoznak, de attól fél, hogy a fantasy rajongók egy része irreális, a Gyűrűk Urához hasonló látványt várnak el a szériától.

Az egyik újságíró az évad hosszával kapcsolatban érdeklődött, miszerint 10 rész alatt el lehet-e mesélni az első könyv történetét. "Úgy gondolom, ez elégnek bizonyul, persze az ember egy kicsit mohó...Nem bántam volna, ha 12 óra áll rendelkezésre, de tízzel is működik a dolog." Véleménye szerint harmadik könyvét, a Storm of Swords-öt valószínűleg két évadra szedik majd szét. Mint látható Martin, valamint David Benioff showrunner és az HBO vezetői is igencsak magabiztosak a sorozat sikerességét, valamint hosszú távú jövőjét illetően.


(Evan Rachel Wood, Todd Haynes, Guy Pearce - Mildred Pierce)

Az HBO természetesen idén is jelentkezik egy nagyszabású minisorozattal, ezúttal James M. Cain Mildred Pierce című regényét dolgozzák fel öt részben. A Todd Haynes által készített mini egy egyedülálló anya küzdelmét mutatja be a gazdasági világválság ideje alatt. Főszerepben az Oscar-díjas Kate Winslet-et láthatjuk, a lányát Evan Rachel Wood alakítja, de Guy Pearce is feltűnik majd a sorozatban. A bemutató március 17-én esedékes.

Starz

Chris Albrecht csatorna elnök így jellemezte a Starz-ot: "Prémium televízió, popcornnal fűszerezve. Mi meghagyjuk más adóknak a csendes drámákat." A Party Down kaszája óta csak dráma projektekkel foglalkoznak, ennek kapcsán Albrecht kijelentette, hogy "mi nem igazán vagyunk vicces társaság, úgy döntöttünk, csak és kizárólag az egy órás drámákra fogunk koncentrálni, úgy érezzük ebben a műfajban tudunk igazán maradandót alkotni. 

Arra a kérdésre, hogy miképp tudják finanszírozni az olyan drágának kosztümos sorozatokat, mint a Spartacus, vagy a Camelot, a következőt válaszolta: "a Rómától kölcsönözzük a jelmezeket" (megj.: Albrecht anno az HBO elnöke volt, a Róma elindítása is az ő nevéhez fűződik.) Bejelentette, hogy mindenképp folytatják a Spartacus: Blood and Sand-et, a forgatásra valószínűleg ősszel kerül sor, a premier pedig 2012-ben esedékes. Andy Whitfield sajnálatos betegsége okán a címszereplő kiválasztása továbbra is tart, a novemberi castingra behívott színészek közül Liam McIntyre-nek van még esélye eljátszani a szerepet.

update: McIntyre megkapta a szerepet, a 2012 januárjára tervezet második évadban őt láthatjuk majd Spartacus-ként.


(Joesph Fiennes, Eva Green - Camelot)

A Torchwood 10 részes, reboot-ként funkcionáló negyedik évadját a BBC-vel közösen készíti a Starz, a bemutatóra júliusban kerül sor. Russell T. Davies showrunner nyilvánosságra hozta a negyedik évad címét, valamint történetét is. A Torchwood: Miracle Day-ben egyik nap csoda történik, senki nem hal meg a Földön, az írók pedig a rejtély-szál mellett a társadalom erre adott reakciójára koncentrálnak majd. Az április 1-én bemutatásra kerülő Camelot-ról Chris Chibnall showrunner a következőt nyilatkozta: "Talán úgy lehet megfogalmazni, hogy ez egy felnőtteknek szóló dráma. Komplex karaktereket alkottunk, akiknek útját számos intrika kíséri. Ez nem egy családi sorozat, erőszak és szex is szerepet kap a sorozatban, melyet leginkább a Róma, vagy éppen a csatornatárs Spartacus-hoz lehet hasonlítani.