Az FX berendelte pilotnak a Powers-t

Az FX zöld utat adott a Powers című képregény adaptációnak, a pilot berendelést ma hajnalban jelentette be John Solberg, a kábelcsatorna alelnöke és kommunikációs vezetője. A Brian Michael Bendis által írt Powers 2000 óta jelenik meg, a remek kritikai visszhanggal bíró széria azóta három Eisner-díjat is bezsebelt. A képregény kiindulópontja ismerős lehet, a világban számtalan szuperhős létezik, a noir-jellegű képregény azonban nem őket, hanem a hősök tevékenységét vizsgáló rendőrségi ügyosztály, azon belül is két detektív munkáját állítja a középpontba.

A sorozattervről először 2008-ban hallhattunk, az előkészületek rendkívül lassan haladtak, elsősorban a forgatókönyvvel voltak problémák. Az FX elnöke John Landgraf tavaly még Joss Whedon-t is bevonta a projektbe, de ez sem járt eredménnyel. A megoldást végül a veterán Charles H. Eglee jelentette, a The Shield, a Dark Angel, a Dexter és legutóbb a The Walking Dead mellett dolgozó író/producer forgatókönyve remek fogadtatásra talált a csatornánál. A pilotot Michael Dinner (Justified, Sons of Anarchy) rendezi, a showrunner-i posztot pedig az előbb említett Eglee fogja ellátni.

Az FX közleménye szerint azonnal elkezdik a casting-ot, így a forgatásra már a tavasszal sor kerülhet. Rövid időn belül ez a második pilot berendelésük, egy héttel ezelőtt a Ryan Murphy, Brad Falchuk (Nip/Tuck, Glee) kettős sorozattervére, az American Horror Story-ra mondtak igent. Az FX így jelenleg három dráma pilottal rendelkezik, a Powers és az új Murphy projekt mellett még a nashville-i szervezett bűnözést bemutató Outlaw Country vár a sorsára. Közülük jó eséllyel legalább kettőből, de talán mind a háromból sorozat készülhet, hiszen a csatorna a dráma pilotjaiból az elmúlt nyolc év során csak egyet dobott vissza.

Címkék: powers