Összegezzük a előupfronts történéseit

Olyan érzése van az embernek, mintha egy héttel előrébb hozták volna az upfronts-ot, rengeteg bejelentés érkezett az elmúlt napokban, a tetőpont a pénteki volt, amikor bizony sokszor még twitteren is nehezen tudtuk követni az eseményeket. Tavaly egyébként szinte ugyanez játszódott le, melynek egyik legfőbb oka az, hogy a korai bejelentések lehetőséget adnak arra, hogy a producerek megkaparintsák a piacon elérhető legjobb írókat.

Ehhez még hozzávehetjük azt, hogy néhány évvel ezelőtt a csatornák még fontosnak tartották, hogy csak az upfronts-on derüljön ki a bekért sorozataik listája, de manapság elveszett a meglepetés ereje is, hiszen a megbízható belső forrássokkal dolgozó tévés szakírók már hetekkel a rendezvény előtt jelzik, hogy milyen esélyekkel indulnak az egyes pilotok.

Az elmúlt napokban sok új információ látott napvilágot, ezekről csatornákra lebontva már hírt adtam, most megpróbálom egy bejegyzésen belül összegezni az előupfronts történéseit. Természetesen a nagyszabású prezentációk és a műsorrend ismertetése New York-ban, az előre meghatározott időpontban (NBC és Fox hétfőn, ABC kedden, CBS szerdán, míg a CW csütörtökön) a jövő hét folyamán történnek meg.

Fox

elkaszált sorozatok: The Chicago Code, Human Target, Lie to Me, Breaking In, Traffic Light. már korábban elkaszálták: Lone Star, Running Wilde

folytatódik: korábban bejelentették: American Dad, Bob's Burgers, The Cleveland Show, Family Guy, Fringe, Glee, Raising Hope, The Simpsons, Bones, House. Még nem történt bejelentés, de biztosan folytatódik az American Idol.

2011-12-re (eddig) berendelt újoncok:

dráma: Alcatraz, Finder

sitcom: The New Girl (egykamerás), I Hate My Teenage Daughter (multikamerás)

A Fox még egy, maximum két drámát rendelhet be midseason-ra. Minderre az  Ethan Hawke-kal felálló Exit Strategy-nek, illetve a Kiefer Sutherland-et soraiban tudó Touch-nak van esélye. A drámákhoz hozzáadhatjuk a tavaly berendelt, de több időpont módosításon átesett Terra Nova-t is, mely elvileg szeptembertől kezdi meg az első évadát - hivatalos információ a hétfői Fox upfront után lesz. Sitcomok terén is egy, maximum két berendelés várható még, nagy eséllyel indul a Rob Thomas által készített Little In Common, és van némi sansza a Family Album-nak is.

Az újoncokról bővebben ide kattintva lehet olvasni. Elképzelhető, hogy a Fox meggondolja magát a Breaking In kaszáját illetően, az ennek kapcsán készült bejegyzés itt olvasható.

NBC

elkaszált sorozatok: Outsourced, Law & Order: Los Angeles, Chase, Perfect Couples, The Event. már korábban elkaszálták: The Cape, Friday Night Lights, The Paul Reiser Show

folytatódik: Chuck, Parenthood, Harry's Law. korábban bejelentették: 30 Rock, The Biggest Loser, Community, The Office, Parks & Recreation. A Celebrity Apprentice és a Law & Order: SVU kapcsán még nem érkezett hír, de szinte biztosan folytatódnak.

2011-12-re berendelt újoncok:

dráma: Smash, Prime Suspect, The Playboy Club, Awake (korábban REM), Grimm

sitcom: Whitney (multikamerás), Are You There Vodka? It's Me, Chelsea (multikamerás), Up All Night (egykamerás), Free Agents (egykamerás), Bent (egykamerás), Cím nélküli Parham/St. Clair sitcom (egykamerás)

Az NBC ezzel várhatóan be is fejezte az újonc berendeléseket, a drámákhoz várhatóan a nemzetközi koprodukcióban készülő The Firm csatlakozik még. A hírek szerint a 22 részes berendeléssel bíró sorozat akár már az őszi rajtnál is ott lehet.

Az NBC csütörtöki bejelentéseiről ide kattintva lehet olvasni, az egy nappal későbbi hírekről pedig itt számoltam be.

ABC

elkaszált sorozatok: Better With You, Brothers & Sisters, Detroit 1-8-7, Mr. Sunshine, My Generation, No Ordinary Family, Off the Map, V

folytatódik: Happy Endings, Body of Proof. korábban bejelentették: Castle,
Cougar Town, Grey's Anatomy, The Bachelor, The Bachelorette, The Middle, Modern Family, Private Practice. A Dancing With the Stars, Desperate Housewives kettősről még nem érkezett hír, de szinte biztosan folytatódnak.

2011-12-re (eddig) berendelt újoncok:

dráma: Charlie's Angels, Pan Am, One Upon a Time, The River, Scandal, Good Christian Belles, Revenge

sitcom: Apartment 23 (egykamerás), Suburgatory (egykamerás), Man Up (egykamerás), Last Man Standing (multikamerás), Work It (multikamerás), 

Az ABC nem rendel be több újonc drámát, sitcomokból esetleg egy érkezhet.

Az újoncokról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

CBS

elkaszált sorozatok: már korábban elkaszálták: Chaos, Medium

folytatódik: korábban bejelentették: The Amazing Race, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, NCIS, Undercover Boss, Survivor, Two and a Half Men,

még nincsenek berendelve, szerdán dől el a sorsuk: Criminal Minds, CSI, CSI: Miami, The Good Wife, Hawaii Five-0, The Mentalist, Mike & Molly, NCIS: Los Angeles, Blue Bloods, Criminal Minds: Suspect Behavior, CSI: NY, The Defenders, Mad Love, Rules of Engagement, $#*! My Dad Says

2011-12-re (eddig) berendelt újoncok:

dráma: Person Of Interest

sitcom: Two Broke Girls (multikamerás)

A Fox, NBC, ABC hármashoz képest a CBS visszafogottabb volt, így szerdán a jelenlegi sorozataik és az újoncaik kapcsán is bőven kapunk majd új információkat.

CW

elkaszált sorozatok: már korábban elkaszálták: Smallville, Life Unexpected

folytatódik: korábban bejelentették: Supernatural, 90210, America's Next Top Model, Gossip Girl, The Vampire Diaries

még nincsenek berendelve, csütörtökön dől el a sorsuk: One Tree Hill, Nikita, Hellcats

2011-12-re (eddig) berendelt újoncok:

Az előupfronts eddigi legnagyobb meglepetése volt, hogy a CBS pilotját, a Sarah Michelle Gellar és Nestor Carbonell főszereplésével készült Ringert a CW rendelte be. A hír még nem hivatalos. A CW többi újoncáról csütörtökön kapunk hírt, jelenleg a Kevin Williamson felügyelete alatt készült Secret Circle és a Rachel Bilson-nal felálló Hart of Dixie esélyei a legjobbak.