American Horror Story: merész tabudöntögetés

Az már most biztosra vehető, hogy többek között provokatív témaválasztásának köszönhetően Ryan Murphy és Brad Falchuk (Nip/Tuck, Glee) alkotása az American Horror Story alaposan megosztja majd a nézőket. Az október 5-én startoló sorozatot a készítői egy horror elemekkel tarkított, erős szexuális töltettel bíró pszichológiai thrillernek írták le, melyre nagy hatással voltak a Rosemary gyermeke, a Ne nézz vissza, valamint a Ragyogás című klasszikus filmek. 

A történet szerint a Dylan McDermott által alakított pszichiáter úgy dönt, hogy a vidékre költözteti a családját, úgy gondolja itt nagyobb esélye lesz helyrehozni a múltban elkövetett hibáit, példának okáért a hűtlenségét. Az új házban azonban érdekes pszichológiai játék részesei lesznek, úgy tűnik a ház mindent tud a félelmeikről és ezt fel is használja ellenük. A pilot Murphy elmondása szerint nagyjából nyolc cliffhangert tartalmaz, de ígérete szerint a kérdések nagy része már a második-harmadik rész során megválaszolásra kerül majd.

McDermott feleségét Connie Britton alakítja, a további szerepekben pedig a kétszeres Oscar-díjas Jessica Lange, Denis O'Hare, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge és Taissa Farmiga fog feltűnni. A készítői oldalt nézve, a két showrunner Murphy és Falchuk mellett az íróstáb tagja lesz Tim Minear (Firefly, Terriers), James Wong (X-Akták, Millenium), Jennifer Salt (Nip/Tuck), valamint az eddig főként független filmeken dolgozó Jessica Sharzer. Mindössze másfél hónapunk van a rajtig, így az FX alaposan belehúzott a promócióba, alant az első évad hivatalos poszterét lehet megtekinteni, míg a tovább mögött egy fél perces előzetes vár rátok.