Charlie Sheen dühterápiája az FX-re került

Úgy tűnik Charlie Sheen hírhedté vált 'winning' jelszava mégis csak igaznak bizonyul. Kezdjük azonban az elején a történetet: fél évvel ezelőtt a sorozatos botrányai miatt a Warner Bros. Television nem kívánatos személlyé nyilvánította őt a Two and a Half Men foratásán. A kirúgásán senki nem lepődött meg, egyértelmű volt, hogy a kábítószerfüggősége és felelőtlen viselkedése előbb-utóbb ide vezet majd. 

Sheen azonban az utóbbi 2-3 hónap során összeszedte magát és már a visszatérésén dolgozott. A 2003-as, Jack Nicholson és Adam Sandler főszereplésével készített Anger Management című film sorozat verzióját szerette volna elkészíteni, melyben ő a terapeuta szerepében tűnne fel. Mivel Charlie barátunk neve a botrányok ellenére továbbra is jól cseng, gyorsan talált magának egy az ötletben fantáziát látó stúdiót. A Lionsgate TV-ről van szó, akik a The Drew Carey Show készítőjét Bruce Helford-ot kérte fel a szkript megírására.

Miután ez elkészült, a stúdió megkereste az ötlettel a csatornákat, amire több jelentkező is akadt: az országos csatornák közül az NBC, a Fox és az ABC (a CBS vajon miért maradt ki a sorból?...), a kábelcsatornák esetében az FX, a USA Network, az A&E, a Comedy Central és a TV Land részéről volt érdeklődés és még az online film és sorozatkölcsönző Netflix is beszállt a versenybe. A győztes végül az FX lett, a hírt ma jelentette be John Landgraf, a csatorna elnöke.

Érdekesség, hogy az FX rendelkezik a Two and a Half Men szindikátusi sugárzásának jogaival, így elképzelhető, hogy a csatorna párba rakja a színész korábbi és új komédiáját. A berendelés 10 részre szól, amennyiben pedig a sorozat a várt kiemelkedő nézettséget hozza, akkor ezt egy 90 epizódos megrendelés követi majd. Ez a berendelési metódus meglehetősen szokatlan az FX-től, legutóbb a TBS-től láthattunk ehhez hasonlót, viszont a gyártó már előre kikötötte a 10+90-es formátumot, így Landgraf-ék kénytelenek voltak ehhez alkalmazkodni. A premier 2012 nyarán esedékes, Charlie pedig már előre dörzsölheti a tenyerét.