Csak röviden: Defying Gravity, DSM és Kings

A címben szereplő sorozatoknak - különböző okok miatt - nem szentelek külön bejegyzést, de azért röviden megemlékeznék róluk.

Dirty Sexy Money: az első évadot kifejezetten kedveltem, ugyan egy kicsit szappanoperás beütéső, de még épp elviselhető szinten. A cast remek - Peter Krause, Donald Sutherland, William Baldwni etc., ahogy a karakterekre és a kivitelezésre sem lehetett panaszunk. A második évadban új showrunnert kapott a sorozat, de a Dextertől érkező Daniel Cerone-től, látva, hogy sötétebb túnusúvá akarta tenni a sorozatot, gyorsan megszabadult az ABC. Az ígéretes 2x01 után a sorozat gyors hanyatlásba kezdett, unalmas történetszálak, kiszámítható, sablonos húzások jellemezték, és az említett szappanoperás beütés egyre inkább eluralkodott rajta.

Az ABC a gyenge nézettség következtében elkaszálta, de még időben szólt a készítőknek,akiknek így volt idejük lezárni a történetet. A nyárra átrakott utolsó részek viszont nem ezt támasztják alá, főleg a befejezés, ami egy évad végi cliffhangernek igen, sorozatzárónak azonban már kevésbé felet meg. A második évad összeségében minden téren alulmúlta az ígéretes kezdő szezont, részemről

Értékelés:


Kings: még a tavalyi upfronts során figyeltem fel a Kings-re, köszönhetően érdekes alapsztorijának - a bibliai Dávid király történetét meséli el modern köntösbe öltöztetve. Ezzel együtt már akkor valószínűsítettem, hogy országos csatornán nem sok esélye lesz az életben maradásra. Az akkor még bőven az NBC-nél "dolgozó" Ben Silverman nem így látta, egy rakat pénzt adott a pilotra... szó se róla ezt mi nem bántuk, ők már annál inkább, mivel a sorozatnak igencsak rövid idő alatt sikerült megbuknia. A pilot az előzetes várakozásaimhoz képest csalódás volt, köszönhetően a forgatókönyvnek, viszont a színészi játékot (Ian McShane o. c. kiemelkedett) és a kivitelezést (elsősorban a remek operatőri munkát) dicsérni kell.

A következő három-négy rész már valamivel ígéretesebb volt, az évad felénél azonban ráuntam a sorozatra... a fináléra végül visszatértem és hasonlóképp az eddigiekhez, most is vegyes benyomást tett rám a Kings. Bár voltak kifejezetten jó megoldások is, de úgy érzem nem sikerült megfelelően kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, és nem a 13 rész rövidsége miatt... az egész évadot a fent említett okok miatt értékelni nem tudom, csak az általam megnézett részeket.

Értékelés:

Defying Gravity: a nemzetközi koprodukcióban készült sorozatot az ABC vásárolta meg és augusztus elejétől tűzte műsorára. Az alapsztori hallatán - 6 éves Naprendszeren belüli utazás - a sci-fi rajongók, köztük én is, már elkezdtünk bizakodni, hátha valami jó sül ki a dologból. Egészen addig, míg meg nem láttuk a készítők neveit, ugyanis egy scfi-fi sorozat esetében, ha az írók filmográfiáján Grey's Anatomy és Ugly Betty címek szerepelnek, az nem sok jóval kecsegtet.

A Defying Gravity gyorsan meg is kapta a Grey's Anatomy az űrben jelzőt,  a pilot rész/részeket megnézve sajnos teljesen jogosan... Hiába Ron Livingstone, vagy éppen a régóta kedvelt Christina Cox, a flashbackekkel tarkított, súlytalanságban szexelünk és a várhatóan mindenki kavar majd mindenkivel felállás nem igazán tudott megfogni... 

Értékelés: