Hung - 1. évad

A finálé adta meg a végső lökést... Jövőre már nem folytatom a Hung-ot, ugyan voltak jó pillanatai az évadnak, de összeségében nem tudott meggyőzni arról, hogy érdemes lenne egy második menetre is beneveznem. Ennek mikéntjeiről részletesebben a kép alatt.

Ha  a Hung műfaji besorolását akarnánk meghatározni akkor adná magát a dramedy, az idő előrehaladtával azonban egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy arányaiban jóval kevesebb humort kapunk. Sőt, szinte teljesen el is tűnt, melynek köszönhetően ugyan a várakozásokhoz képest egy más jellegű sorozatot kaptunk, de nem feltétlenül a drámai jegyek előtérbe kerülésével volt problémám. Több részben is bizonyították, hogy ezt megfelelően tudják kezelni, elsősorban a jól megírt dialógusoknak köszönhetően.

Ezt a felállást viszont ezt nem 25-27 percekre szabták, a konfliktusokat nem tudtak kellően kibontani, ugyan nem lett súlytalan a történet, de végig hiányérzetem volt. És még így is előfordult olyan, hogy adott történetszálak feleslegesen kerültek bele, kizárólag időkitöltés miatt.

Talán még ez is belefért volna, de a karakterekkel együtt végleg elúszott a dolog. Pedig a főhőssel, Ray-el nem volt probléma, ráadásul Thomas Jane is jól hozta a lecsúszott tanárt, később pedig mellékállásban "boldogsági tanácsadóként" ügyködő szereplőt. Alakítás terén a másik Jane-ünkre, Jane Adams-re sem lehetett panasz, itt inkább a szerepével volt a gond.

Tanya részről-részre antipaikusabbá vált, és az évad közepétől már nem tudtak érdekelni az ügyes-bajos dolgai. Anna Heche esetében annyival volt rosszabb a helyzet, hogy itt a színésznő és az általa eljátszott karakter egyaránt érdeketelen maradt a számomra. A gyerekek pedig... azt ugyan jó látni, hogy végre nem a megszokott, mindenhol látható gyerektípust kaptuk, de ezzel együtt úgy gondolom, hogy túlzásba estek a készítők. A már Tanya-ra használt antipatikus jelző rájuk is tökéletesen illik, és cseppet sem tudtak érdekelni a problémáik...A mellékszereplők közül Natalie Zea-t jó volt látni, négy részben alakította Ray ügyfelét/barátnőjét.

Voltak a Hung-ban lehetőségek, de a fent ismertetett okok miatt ezeket nem sikerült kiaknázni, ráadásul ehhez jött még a gyenge zárás is... Nem a cliffhangert hiányoltam, jól meg vagyok anélkül is, de ez a finálé leginkább a kihasználatlanul hagyott ziccerekről és egy elcsépelt tanulságokat levonó befejezésről szólt. A sorozat jövőre folytatódik, de már nélkülem.

Értékelés:

Címkék: hung