Day One már csak minisorozat, valamint FX-es berendelések

A V-t követően egy másik high concept sorozatról is kellemetlen hírek érkeztek. Az NBC döntése értelmében a midseason-ben bemutatandó Day One berendelését 13-ról 4 részre vették vissza és így minisorozatként fog funkcionálni. Már a TCA-turnén is sejthettük, hogy valami nincs rendben, Bromstad akkor nyilatkozataiból is kitűnt, hogy a csatorna nem bízik a posztapokaliptikus szériában.

A készítőket időben értesítették a fejleményekről, Jesse Alexander showrunner azt ígéri, hogy néhány történetszálat így előbb lezárnak, de néhány kérdés függőben fog maradni, az esetleges folytatás reményében. Az NBC sajtóközleménye egyébként a mostani húzásukat ahhoz a stratégiához hasonlította, melynek keretében a testvércsatorna (közös a tulaj) SyFy 2003-ban elindította a Battlestar Galactica-t, egy háromórás minisorozatként. Így a Day One-nak is, egy jó nézettség tükrében lehetősége lesz majd később folytatódni. Inkább nem is kommentálom....

A mini-t valószínűleg két adagban láthatjuk majd, az első két órát valószínűleg 2010 március 1-én, a téli olimpia befejezését követően tűzi műsorára az NBC. A dátum egyelőre azonban nincs megerősítve.


Szerencsére kellemesebb hírekről is be tudok számolni, az egyik kedvenc kábeles csatornánk, FX kapcsán. A TCA-turné idején már írtam róla, hogy idén rekordmennyiségű pilotmegrendelést adtak le, nos úgy tűnik a sorozatberendelést tekintve is ez a helyzet. Ezúttal a Terriers, valamint a Lights Out kapott zöld utat, mindkettőből 13 részes első évadot kért a csatorna. Valószínűleg a jövő évi nyár, illetve év végi időpontok valamlyikén fognak indulni.

A Terriers-ben többek között Donald Logue-t és Laura Allen-t láthatjuk majd, és egy magánnyomozó kalandjait követhetjük majd nyomon. Shawn Ryan (The Shield) showrunner miatt igencsak várós, a késztők között még Ted Griffin (Ocean's Eleven) nevét fedezhetjük fel. A Lights Out mögött Warren Leight (In Treatment) és Justin Zackham (The Bucket List) áll, de Phillip Noyce is a producerek között van. Egy nehézsúlyú ökölvívó visszavonulást követő életét kísérhetjük végig, melynek során szembesül azzal, hogy a ringen kívül sem egyszerű az élet. A főszereplő Holt McCallany játékáról egyébként ódákat zengenek az FX fejesei. Érdekesség, hogy a Terriers a pilot elkészülte után egyből megrendelést kapott - nem véletlenül bíznak Shawn Ryan-ben, míg a Lights Out útja egy kicsit rögösebb volt, de az elkészült scripteket látva egy ígéretes sorozat lehetősége bontakozott ki, így a csatorna vezetői végül bekérték.

Ezzel az FX pilot-berendelés aránya 100 százalékos, idén hat pilotot forgattak és mindegyikből sorozat készülhet. Már korábban bejelentették a fantasy football ligás The League-t, az animációs Archer-t, a Loius C. K. főszereplésével készült Louis-t, valamint a Yost és Olyphant nevével fémjelzett The Lawman-t. A sorozatok műfaji elosztása is remekül sikerült három dráma (Lawman, Terriers, Lights Out) és három komédia (The League, Loius, Archer). Ezzel az FX jövőre 11 saját gyártású sorozatottal fog rendelkezni, többel, mint bármelyik más basic(nem fizetős) kábel csatorna.

Címkék: day one, terriers