Trauma - pilot

Csak gyorsan végigfutva a neveken -  producer Peter Berg (FNL), a rendező - producer Jeffrey Reiner (FNL, Caprica) és showrunnerként Dario Scardapane (Faceless). A szereposztásra sem panaszkodhatunk - Cliff Curtis, Anastasia Griffith, Derek Luke, és ehhez még vegyük hozzá a jól sikerült promókat, melynek köszönhetően még a kételkedők jó részét is sikerült megnyerni. Az ősz egyik legígéretesebb újonca volt és a fent említett pozitív tényezők ellenére az egyik legnagyobb csalódást okozta.

Az egyetlen, amit ki tudok emelni a pilotból az Jeffrey Reiner munkája, és csak remélni tudom, hogy a tehetségét nem kell a Traumra-ra pocsékolnia és van/lesz ideje a Friday Night Lights-al is foglalkozni. Sorozatunkban a mentősök vannak a középontban, láthatjuk az első igencsak balul sikerült bevetésüket, valamint azt is, amit már a promóból is sejtettünk, az NBC nem spórolt a zöldhasúval. A pilotban ezen kívül még egy komolyabb baleset szerepel, valószínűleg a San Francisco belvárosában történő robbantás sem lehetett éppen túl olcsó.

Egy pilot célja a figyelemfelkeltés és a néző megragadása, Berg-ék és az NBC is úgy gondolkodott, hogy ez megfelelő mennyiségű robbanószerrel és látvánnyal menni is fog. Oké, ez leköt minket cirka 5-10 percre, de a többiben a karaktereknek kellene eladni a show-t. És ez, amiben kudarcot vallottak. Kapunk egy ön és másokra is veszélyes beképzelt alakot, aki halhatatlannak hiszi magát, egy a fent említett balesettel még mindig küszködő mentőst, akit mivel otthon nem ért meg az asszony, kikezd a betegekkel és egy szöszit, aki még az előbbieket is alulmúja és egy kis szimpátiát sem tud belőlem kiváltani.

A karakterek teát rosszul megírtak, ezenkívül telenyomták felesleges és sablonos párbeszédekkel, valamint gyenge sztorival, így a pilot csak közönyt tudott belőlem kiváltani. Miután megnéztem, semmi utánérzés nem maradt, talán csak egy-két jól sikerült beállítás maradt meg a már dicsért Reiner-nek köszönhetően. Üres és mindemellett lapos a Trauma, és mivel részemről (is) egy várt sorozatról volt szó, igen komoly csalódás is egyben.

Értékelés:

Címkék: trauma