Jack utolsó nehéz napja

Mintegy két héttel ezelőtt szivárogtak ki az első információk a 24 befejezéséről, de a Fox hivatalos döntésére még várnunk kellett. Egészen a mai napig, amikor is bejelentették, hogy a nyolcadik évaddal véget érnek Jack Bauer kalandjai. Az ok elsősorban a gyártó stúdiónak fizetett túl magas licenszdíjban - 5 millió dollár, valamint a folyamatosan eső nézettségben keresendő.

A spekulációk közül az általam is valószínűsített jött be, a kaszát követően a 20th Century Fox TV felajánlotta az NBC-nek a sorozatot, de még másfél millióval kevesebbért sem érdekelte őket, az Európában forgatott mozifilm megvalósulására viszont jó esély mutatkozik. Egy szubjektív véleményt még hozzáfűznék a hírhez: a sorozat a viszonylag korrektnek mondható kezdést követően folyamatos lejtmenetet produkál, nemcsak a már említett nézettség, hanem minőségét tekintve is.

A legutóbbi, 8x13-as rész már kifejezetten kínos volt, de az egész évadról elmondható, hogy a régi szereplőkön kívül gyengén megírt karakterek, önismétlések,  és irracionális fordulatok jellemzik. Az első három évadot követően indult el ez a folyamat, mely mostanra jutott el arra a szintre, hogy már többször eszembe jutott, kaszálni kellene a sorozatot. A most már hivatalos információ birtokában természetesen végignézem az utolsó 11 epizódot és bízom benne, hogy (az utolsó órákra egyébként Michael Madsen-t és Eriq La Salle-t is leszerződtették) legalább a sorozatzáró méltó lesz a dicső múlthoz.

Címkék: 24