Upfronts 2010 - CBS

Újoncok

drámák: Hawaii Five-O, Defenders, Blue Bloods, egyelőre cím nélküli Criminal Minds spinoff

sitcomok: Bleep My Dad Says, Mike & Molly

Elkaszálták: Numb3rs, Gary Unmarried, Accidentally on Purpose, Ghost Whisperer, Cold Case, Three Rivers, Miami Medical, The New Adventures of Old Christine

Folytatódik: The Big Bang Theory, The Mentalist, The Good Wife, The Amazing Race, Criminal Minds, Two and a Half Men, CSI, CSI: Miami, CSI: NY, , How I Met Your Mother, Medium, NCIS, NCIS: Los Angeles, Rules of Engagement, Undercover Boss, Survivor

Az upfront értékelése:

a CBS-t évek óta a legkonzervatívabb adónak tartjuk, mely címet elsősorban a rendkívül sok procedural, valamint a nem merünk/akarunk változtatni hozzáállásuknak köszönhetik. Gyorsan tegyük hozzá, nem is nagyon volt okuk kockáztatni, évek óta elsők az össznézettséget tekintve, és ugyan 18-49-ben szinte mindig lecsúsznak a dobogó legfelső fokáról, komoly elégedetlenség ezen a téren sincs a csatornánál.

Ennek fényében mindenki döbbenettel fogadta a 2010/11-es műsorrendjük kihirdetését, mely rendkívül sok változtatást tartalmaz. A legnagyobb meglepetést az évad (célkorosztályt tekintve) legnézettebb sorozatának a The Big Bang Theory-nek csütörtökre tolása jelentette, ahol is egy órás sitcom-blokkot alkot majd a twitter alapanyag alapján készülő Bleep My Dad Says-el. A szintén kiválóan teljesítő Survivor-t szerda 8-ra pakolták, mely mintegy válaszlépés az NBC lépésére, akik az Undercovers-t rakták be erre a spot-ra. A három CSI-ból kettőt elpakoltak, mindkettő (főleg a New York-i csapaté) érthető húzás volt, az viszont már kevésbé, hogy a csütörtöki CSI-Mentalist kettős változatlanul hagyták.

Ettől az egytől eltekintve elismeréssel kell szóljak a CBS változtatásairól, beleértve a nem kevés, de indokolt cancel-t is, a csatorna rendkívül merész, de összességében átgondolt lépéseket tett. Azt pedig majd az idő dönti, hogy célt értek-e vele.

Műsorrend:

Hétfő:
8:00 HOW I MET YOUR MOTHER
8:30 RULES OF ENGAGEMENT
9:00 TWO AND A HALF MEN
9:30 MIKE & MOLLY
10:00 HAWAII FIVE-O

Kedd:
8:00 NCIS
9:00 NCIS: LA
10:00 THE GOOD WIFE

Szerda:
8:00 SURVIVOR
9:00 CRIMINAL MINDS
10:00 DEFENDERS

Csütörtök:
8:00 THE BIG BANG THEORY
8:30 BLEEP MY DAD SAYS
9:00 CSI
10:00 THE MENTALIST

Péntek:
8:00 MEDIUM
9:00 CSI: NY
10:00 BLUE BLOODS

Vasárnap:
7:00 60 MINUTES
8:00 THE AMAZING RACE
9:00 UNDERCOVER BOSS
10:00 CSI:MIAMI

Midseason: EGYELŐRE CÍM NÉLKÜLI CRIMINAL MINDS SPINOFF