Amennyiben guilty pleasure-t keresnénk

A hét során az MTV és az ABC Family is előállt egy tinisorozattal, melyek kapcsán legfeljebb abban bíztam, hogy egyikük jó lehet majd guilty pleasure-nek. Ugyan a jelenlegi kínálatban is találunk több olyan produkciót, melyet besorolhatunk ebbe a kategóriába, de nálam egyik sem tudott nézőssé válni, illetve a Blue Mountain State majd nyáron kapja meg az esélyét. Nézzük meg, hogy a most bemutatott két sorozat közül melyik tudta beváltani a hozzá fűzött (azért nem túl nagy) reményeket.

The Hard Times of RJ Berger - pilot

Az MTV az utóbbi évek során elsősorban megkérdőjelezhető minőségű, viszont annál sikeresebb realitykkel támadt és ugyan közbe-közbe becsúszott néhány sitcom is, a legtöbbjük gyorsan elhasalt. Idén nyáron újabb próbát tettek és azt kell mondjam, hogy a műfajhoz képest korrekt darabot tettek le az asztalra. A felállás tipikusnak tekinthető, lúzer srác, lúzer haverokkal, vágyakozik a suli legszebb csajára, aki persze a kosárlabda csapat tesztoszteronnal túlfűtött sztárjával randizik.

A fordulópont akkor következik be, amikor egy szó szerint szerencsétlen mozdulatot követően az egész iskola meglátja nem mindennapi (testi) adottságait, mely aztán alapjaiban változtatja meg a helyzetét... Szinte az összes klisét eljátsszák, amit egy ilyen témájú sorozat/film felhozhat, ennek ellenére működik a dolog, legalábbis annyira mindenképp, hogy agyatlan kikapcsolódásnak megfeleljen. RJ álmodozásai kifejezetten jól sikerültek, a többi poén pedig ugyan előre látható, de többségük azért mégis célt ér. Kezdésnek 6/10, ennél magasabb pontszámot azért semmiképpen nem érdemel, de ha tartja ezt a szintet, akkor maradok a következő 11 részre is.

Pretty Little Liars - pilot

Az ABC Family eddigi sorozatai nem tettek rám túl jó benyomást és sajnos a mostani újoncuk is beállt ebbe a sorba. Az első néhány perc roppant gyenge volt, a kiinduló sztorit, miszerint öt barátnő kis esti bulit tart, majd felébredve azt tapasztalják, hogy egyiküknek nyoma veszett megfelelő felvezetés nélkül, kissé esetlenül mutatták be. Ugyanez mondható el a báros ismerkedő jelenettel is, mindezt pedig megspékelték a túlzásba vitt zene betétekkel...

A későbbiek folyamán már kaptunk értékelhető momentumokat is, elsősorban a rejtélyek bemutatása kapcsán. Összességében azonban ez kevésnek bizonyult, pedig eyecandy-ben nincs hiány, közülük is kiemelve Lucy Hale-t, de azért még az ő két szép szeme sem elég, hogy folytassam a sorozatot. A pilot nézettsége egyébként kiválóan alakult, főként a csatorna számára kiemelten fontos női, valamint gyerek korosztályokat tekintve, így a bemutatkozás, legalábbis ebből a szempontból sikeresnek tekinthető. 4/10