TCA tour 2010 (nyár) - ABC

A tegnapi TCA-s fellépésén nem volt könnyű helyzetben az ABC, szerdán ugyanis távozott a csatorna éléről Stephen McPherson. Az újonc sorozatok paneljait ez természetesen nem befolyásolta, viszont sokáig úgy nézett ki, hogy az executive session, ami az újságíróknak a csatorna vezetőjével történő kérdezz-feleletét jelenti, el fog maradni. Végül az a Paul Lee ugrott be, akiről ugyan már McPherson távozása után pár órával tudtuk, hogy az ABC új elnöke lesz, de a szerződéskötés csak alig másfél nappal a TCA-s fellépés előtt történt meg.


Jon Michael Hill, Michael Imperioli, James McDaniel és Natalie Martinez - Detroit 1-8-7

"Szerintem nem okozok meglepetést, ha azt mondom, hogy rendkívül felkészületlen vagyok... Az egyetlen dolog, amiben biztos vagyok, hogy az Emmy-n a Modern Family fogja hazavinni a legjobb komédia díját" - viccelődött Lee, persze az utóbbi jövendölése könnyen valóra válhat majd. Természetesen szóba került az ABC Family-nél eltöltött ideje, melynek során meglepetésre a Middleman-t is kiemelte. Elmondása szerint imádta a sorozatot, a probléma azzal volt, hogy egyáltalán nem illett a csatorna profiljába.

A múlt helyét lassan a jövőre vonatkozó kérdések vették át, Lee elégedett a jelenlegi sorozatokkal, de azért hozzátette, hogy szeretne majd egy kicsit nagyobb kockázatot vállalni. Mielőtt rátérnénk az ABC újoncok paneljaira, ide kattintva elolvasható, hogy a kritikusok mely sorozatokat díjazták a TCA-n.


Romany Malco, Jimmy Bennett, Michael Chiklis, executive producer és showrunner Greg Berlanti, executive producer Jon Harmon Feldman, executive producer David Semel, Julie Benz, Kay Penabaker, Autumn Reeser és Stephen Collins - No Ordinary Family

  • A Detroit 1-8-7 című rendőrdráma pilotját Atlanta-ban forgatták, a többi részt azonban már Detroit-ban fogják felvenni. A berendelést követően döntöttek úgy a készítők, hogy elhagyják a dokumentarista stílust, emiatt a pilot néhány jelenetét újra kellett forgatni. Probléma volt a címmel is, egy detroiti képviselő kifogásolta az 1-8-7 számok használatát, melyek a rendőri szakzsargonban a gyilkosságot jelentik és rossz színben tüntetik fel a várost. Jason Richman producer szerint azonban nem lesz változás a címben és többek között az "It’s a crime show, and we’re sticking to the title." mondattal reagálta le a helyzetet.
  • Az ABC az újoncai közül a No Ordinary Family-ben bízik tán a leginkább, a sorozat panelján többek között Michael Chiklis mesélt arról, hogy mit várhatunk a szuperképességek birtokába jutó család történetéről. Elejét vette a hasonlítgatásoknak és kijelentette, hogy "ez nem a Heroes, nem is a Hihetetlen Család, ez a No ordinary Family. Egy családi drámáról van szó, melyben a szülők és a gyerekek próbálni majd boldogulni ebben a fura új helyzetben" .... "A gyerekeim már látták a pilotot és nagyon tetszett nekik. Ha erőszakra vágysz, inkább nézd meg a legutóbbi sorozatomat" (természetesen a The Shield-re utalt). Greg Berlanti pedig hozzátette, hogy egy olyan sorozatot szerettek volna létrehozni, ami a család minden tagját érdekelheti majd.


Matthew Perry, Allison Janney, Andrea Anders, James Lesure és Nate Torrence - Mr. Sunshine

  • A Mr. Sunshine panelja az előzetes várakozások szerint zajlott. Matthew Perry egykamerás sitcomja kapcsán majdnem többet került szóba a Friends, mint az új sorozat. Perry jól reagálta le a kérdéseket, olykor elviccelődött a saját a karrierjén - "a mozis pályafutásomról mindent elárul az a tény, hogy jelenleg itt vagyok". Andrea Anders-nél is szóba hozták a régi sitcomját, a Better off Ted-et, míg Allison Janney-ről kiderült, hogy a Mr. Sunshine felvételei miatt nem tudott jelen lenni a Showtime-féle Shameless forgatásán.
  • A Better With You főszereplőnője Joanna Garcia nagyon örült annak, hogy újra egy sitcom-ban szerepelhet és a multikamerás formátum kapcsán kiemelte, hogy számára rendkívül jó érzés élő közönség előtt játszani, így kapcsolatot tud teremteni a közönséggel és az akár pozitív - akár negatív visszajelzések is fontosak. A csatorna jelenlegi legnézettebb sitcomja-nak a Modern Family-nek a showrunnere Steve Levitan bejelentette, hogy a második évadban egy vendégszerep erejéig feltűnik majd Nathan Lane.


Joanna Garcia és Jennifer Finnigan – Better With You 

  • Dany Delany meglepetésre Nathan Fillion-t emlegette fel új sorozata, a Body of Proof kapcsán. Mint kiderült nagyon jó barátok és Fillion szinte könyörgött neki, hogy vállaljon el egy vendégszerepet a Castle-ben. Végül a második évad során két részben szerepelt is Delany, az ABC fejesei pedig ekkor döntöttek úgy, hogy tökéletes lenne Dr. Megan Hunt szerepére, aki autóbalesetét követően idegsebésznőből a rendőrség számára dolgozó orvosszakértő lesz. Érdekesség, hogy nem csak a karakterének, hanem Delany-nek is volt pár héttel ezelőtt egy autóbalesete, a koccanás után egyébként a busz (szerencsés kimenetelű volt az incidens) sofőrje autogramot kért tőle.
  • Ha már szóba kerültek az iparágon belüli barátságok, a The Whole Truth panelján Tom Donaghy a sorozat producere árulta el, hogy régóta jó kapcsolatot ápol a női főszereplő Maura Tierney-vel, sőt egyenesen rá írta a szerepet. Ennek ellenére Joely Richardson kapta meg a lehetőséget, aki azonban a pilot után kiszállt a projektből és így végül mégis csak (a betegsége miatt a Parenthood-ból távozni kényszerülő) Tierney lett a jogi dráma egyik főszereplője.