Az évad első és egyben legfájóbb kaszája

Vártunk a csodára, de az csak nem érkezett meg... az országos idény kiemelkedően legjobb újonca, a Lone Star két részt követően befejezte a pályafutását. Bármennyire is fájó kimondani, de a nézettség alapján teljesen érthető volt a Fox döntése, már az első heti 4.1 milliós össznézettség és 1.3-as demó után sem lett volna meglepő a kasza, ez végül a most hétfői 3.2m./1.0-ás adatok után következett be.

A Fox döntését követően a gyártó 20th Century Fox TV azonnal leállította a sorozat forgatását, melyből így összesen öt rész készült el, arról egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a sorsa az adásba nem került epizódoknak. A Fox jövő héttől kezdődően a Lie to Me-t rakja be a 9 órás slot-ba, Tim Roth sorozatának eredetileg novemberben lett volna a premierje.

A Lone Star pilotja az utóbbi évek egyik legbátrabb országos próbálkozása volt, emiatt pedig különösen szomorú és egyben a jövőre nézve igencsak aggasztó a korai búcsúja. Az okokat keresve több minden is szóba jöhet: már az elejétől hibás volt a Fox marketing stratégiája, a reklámok és a poszterek többsége a sorozatnak szappanoperás jelleget tulajdonított, természetesen hibásan. Felmerül a slot kérdése, ugyan a House egy viszonylag erős felvezetést biztosított, de a két széria témája és így egyben a nézőközönsége is jelentősen eltér egymástól.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a Lone Star kiindulósztorija a nézőkben rosszallást kelthetett, a másokat kihasználó szélhámos figurája miatt sokan be sem próbálták, vagy a pilot első néhány perce után váltottak csatornát. Ezek természetesen csak utólagos okoskodások, az viszont egyértelműen kijelenthető, hogy a televíziózás világa egy minőségi drámával lett kevesebb, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy ebből országos csatornákon rendkívül kevés van manapság.

Címkék: lone star