Méltóképp búcsúzott a The Good Guys

Múlt hét pénteken véget ért a The Good Guys első és egyben minden valószínűség szerint utolsó évada. Ha nem is túl hosszú, de azért emlékezetes pályafutást tudhatott maga mögött a sorozat, a Stark-Bailey zsarupáros kalandjai felejthetetlen pillanatokat szereztek nekünk. Az egyes részek felépítése ugyan nagyjából megegyezett, de a folyamatos 'visszatekeréseket', a kis ügyből valami nagy dolog fog kisülni formulát, valamint a karikatúraszerűen ábrázolt rosszfiúkat, bocsánat punkok a helyes kifejezés, egyszerűen nem tudtuk megunni.

Hodges, you’re a geek. Tell me where the csi lab is…Now!
It’s downstairs. You didn’t know that?
No. I like women.

A sorozat legnagyobb erőssége azonban Dan Stark, a 80-as években ragadt, a számítógépeket ellenségként kezelő, mindig a megérzéseire hagyatkozó zsaru volt. Számtalan idézhető monológot hallhattunk tőle, legyen szó a rendőri munka legfontosabb alapelveiről, vagy éppen a nőkről alkotott véleményéről, de olykor még gasztronómiai tanácsokkal is ellátott minket. Bradley Whitford-ról a The West Wing óta tudjuk, hogy kiváló színész, a humoros oldalát viszont csak a mostani bravúros alakítása kapcsán ismerhettük meg.

A társa szerepében feltűnő Colin Hanks-nek is jár a dicséret, az eleinte szkeptikus, később viszont végig hű társként ugyan kevesebb mozgástere volt, de a rá bízott szerepből kihozta azt, amit lehetett. A női karakterek közül Jenny Wade-t lehetne kiemelni, de őt is csak eyecandy szempontból, Ruiz hadnagy, valamint a Fox nyomására behozott laboros lány figurája nem igazán volt jelentős. A sorozat erősségei közé tartozott a jól kiválasztott mellékszereplők is, akár az egy részre szerződött, elsősorban bűnözőket alakító színészeket, akár a többször feltűnő Julius-t nézve. Dan régi társának szerepére Gary Cole-t sikerült megszerezni, mondani sem kell, hogy a 'legendás páros' közös jelenetei élményszámba mentek.

Sajnálatos módon a nézettséget tekintve nem tudok pozitívumokról beszámolni, az őszi epizódok még a nyáron leadottak teljesítményét is alulmúlták, így nagyon kevés esély van a folytatásra. Mindenesetre stílusosan búcsúzott a The Good Guys, Chris Klein-t leszámítva egy remek évadzárót kaptunk, Dan utolsó nagy monológja pedig komoly fricska volt a jelenlegi országos trendekre vonatkozólag.

Címkék: the good guys