Az HBO berendelte a Girls-t

Judd Apatow majd egy évtized után ismét egy sorozat mellett dolgozik. Aki látta az általa készített Freaks and Geeks-et, vagy éppen az Undeclared-et, a 2000-es évek elejének két, azóta már kult státuszba jutó szériáját, pontosan tudja miért is számít ez örömhírnek. Az elmúlt években a mozi világában nagy sikereket arató Apatow most a 24 éves Lena Dunham-mel (Tiny Furniture) állt össze, utóbbi az írói és rendezői feladatok mellett az egyik főszerepet is elvállalta. A Girls címre hallgató komédia, három, a 20-as évek elején járó szingli barátnő életébe enged betekintést.

Dunham egy írói ambíciókkal rendelkező szereplőt személyesít meg, míg a másik két barátnőt, a szexis, céljai elérése érdekében mindenre hajlandó Marie-t Allison Williams, a művészlélek Jessa-t pedig Jemima Kirke fogja alakítani. Mellékszereplőként Adam Driver, valamint David Mamet lánya, Zosia Mamet (Mad Men) fog feltűnni.

Az HBO az elmúlt hónapokban két dráma pilotot is visszadobott, az Alan Ball ötlete alapján készült All Signs of Deat-et és a Broadwayn játszódó, Kathryn Bigelow által rendezett The Miraculous Year-t. A sitcomoknál három sorozatterv vár a csatorna válaszára: a Justin Theroux/Steve Coogan-féle (Tropic Thunder) Documental pilotja már kész van, az HBO vezetői hamarosan szemügyre veszik és döntenek a sorsáról. A Veep még előkészületi fázisban van, a készítő Armando Iannucci (The Thick Of it, In the Loop) miatt nagyon bízok a berendelésében. A remek színészgárdával - Diane Keaton, Ellen Page, Jason Patric, Wes Bentley - bíró Tilda korábban elég sok nehézséggel küzdött, a pilotot azóta újrafogatták.

Címkék: girls