Sorozat készülhet az American Gods-ból

Úgy tűnik az HBO-nál rákaptak a fantasy műfaj ízére, George R.R. Martin után egy újabb, a szakma és a rajongók által nagy becsben tartott író művét készülnek adaptálni. A többszörös Hugo, Nebula és Eisner-díjas Neil Gaiman-ról van szó, a csatorna által feldolgozni kívánt könyv pedig az egyik legismertebb alkotása, a 2001-es American Gods (Amerikai istenek). Azt már az elején fontos leszögezni, hogy a produkció egyelőre előkészületi fázisban van és még hosszú út vezet a megvalósulásig.

A megfilmesítési jogokat a Tom Hanks és Gary Goetzman vezette Playtone Company vette meg, akik az HBO-val együttműködve készítenék él a sorozatot. A gyártó cég már több, mint egy évtizede szoros kapcsolatot ápol a csatornával, együttműködésük során négy minisorozat From The Earth To The Moon, Band of Brothers, John Adams és The Pacific, valamint egy öt évadot megért széria Big Love készült el. A tervek szerint a pilotot Gaiman vetné papírra, de a munkálatokból a projektet tető alá hozó, kétszeres Oscar-díjas operatőr Robert Richardson is kivenné a részét.

Az elmúlt évek során több Gaiman regény is megfilmesítésre került, többek között a nagyszerűen sikerült Stardust (Csillagpor) és a Coraline, míg a kis képernyőn eddig a BBC által készített Neverwhere (Sosehol)-t láthattuk, de hamarosan érkezik a négy részesre tervezett Good Omens (Elveszett próféciák) is. Emellett többször szóba került kultikus képregényének, a Sandman-nek az adaptációja, mely azonban úgy tűnik, hogy nem fog megvalósulni a közeljövőben. Utóbbi miatt ugyan joggal lehetünk szomorúak, de ezt a rossz hírt gyorsan feledtetné az, ha megvalósulna az HBO által készített American Gods.

Címkék: american gods